Rus askeri üssünü dürbünle izleyen Merkel, Twitter’da alay konusu oldu

Rus askeri üssünü dürbünle izleyen Merkel, Twitter’da alay konusu oldu

Twitter kullanıcıları, Gürcistan’dan Güney Osetya’da bulunan Rus askeri üssünü dürbünle izleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’i tiye aldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kafkasya turu çerçevesinde Gürcistan'ı da ziyaret etti. Merkel, Güney Osetya sınır bölgesindeki Odsizi köyünden sınır ötesindeki Rus askeri üssü dürbünle izleme imkânı buldu.
Merkel'in yayınlanan fotoğrafı sosyal ağlarda büyük yankı yarattı. Twitter kullanıcıları özellikle de Merkel'in dürbünde neler gördüğünü merak etti.

@EvdokimovOE, "Merkel dürbünden ‘Putin'in ordusuna' baktı (ilginç bir şeyler yakalamış olsa ki, kopamıyor. Muhtemelen askerler dışarıda yıkanıyor)" diye yazdı.

@ta_va_kom adlı kullanıcıysa, “İşte böyle. Teleskoplardan ay ve yıldızların izlendiği günler geride kaldı. Şimdi Rus ordusu uzay oldu, hayranlıkla izleniyor” ifadelerini paylaştı.

Bazılarıysa Şansölye’nin yaptıklarını tehlikeli buldu ve onu Adolf Hitler’e benzetti.

@annadatskaya4, “Merkel Gürcistan’daki köyden dürbünle Rusya’nın askeri üssünü izledi. Hitler de aynı şekilde düşman topraklarını izliyordu” paylaşımında bulundu.​

​@mamashacurag adlı kullanıcıysa, “Angela Merkel dürbünden Rus askerleri izledi. Belki de ağladı, zira orada NATO askerleri de olabilirdi, ne yazık ki bunu başaramadılar” ifadelerini kullandı.

@tatyakuku ise Merkel’in üssü dürbünle izlemek için bu kadar uğraşmaması gerektiğini kastederek, “Kendini misafir olarak davet ettirebilirdi” diye yazdı.