Rus güçlerinin ilk bölümü ülkelerine döndü

Rus güçlerinin ilk bölümü ülkelerine döndü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki gün verdiği talimat doğrultusunda, Suriye'deki görevlerini tamamlayan, aralarında Beriev A-AWACS uçağı ve askeri polis taburunun da bulunduğu Rus güçlerinin ilk bölümü Rusya'ya döndü.

Putin'in pazartesi günü ilk kez gittiği Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nde verdiği talimatın ardından, Suriye'de görevlerinin başarıyla tamamlayan Rus güçlerinin ilk bölümü dün yurda döndü.​Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Güney Askeri Birimi'nden bir askeri polis taburu da iki kargo uçağıyla Dağıstan'daki Mahaçkala kentine dönüş yaptı. 2016 yılından beri gerilimi azaltma bölgelerinin güvenliğini sağlamak için Suriye'de olan birliği, askeri yetkililer ve aileleri karşıladı. ​Rusya'ya dönen uçakların arasında ise Beriev A-50 erken uyarı ve kontrol uçağı (AWACS) da yer aldı.

İvanovo kentine gelen uçağın pilotları, görevlerindeki başarılarından dolayı tebrik edildi. Zaman zaman Suriye'de bombardımana katılan ve Kuzey Osetya'da konuşlu olan uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçakları da Kaluga kentinin yakınlarındaki merkez üslerine geri döndü. ​Suriye'den Rusya'ya toplamda 25 uçak, özel kuvvetler birimleri, askeri polis birlikleri ve mayın temizleme uzmanlarının dönmesi planlanıyor.​Rus güçlerinin önemli bir kısmının geri çekilmesinin ardından Suriye'de Hmeymim ve Tartus üslerinin yanı sıra ateşkes izleme merkezi faaliyetlerine devam edecek.