Rus kadınlara Dünya Kupası öncesi 'seks uyarısı'

Rus kadınlara Dünya Kupası öncesi 'seks uyarısı'

Rusya'da bir kadın vekil, Rus kadınlara Dünya Kupası öncesinde 'beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiden kaçınma' çağrısı yaptı. Vekilin sözleri sosyal medyada ırkçılık karşıtları tarafından eleştirildi.

Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası öncesinde bir milletvekilinin Rus kadınlara ‘beyaz olmayan yabancı erkeklerle seks yapmama’ uyarısı şaşkınlık yarattı. Sosyal medya, Tamara Pletnyova’nın sözlerine tepki gösterdi. Rus parlamentosu Duma’nın aile, kadın ve çocuklar komitesinin başkanı olan Pletnyova, Rus kadınlarının Dünya Kupası sırasında beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiden kaçınması gerektiğini, bunu yapmazlarsa melez çocukları olacağını söyledi.

Rus vekil, “Kendi çocuklarımızı doğurmalıyız. Bu melez çocuklar acı çekiyor ve Sovyet döneminden beri acı çektiler. Aynı ırktan olmaları ile farklı bir ırktan olmaları arasında fark var. Ben milliyetçi değilim ama çocukların acı çektiklerini biliyorum. Terk ediliyorlar ve burada anneleriyle kalıyorlar” dedi. Pletnyova, Rusların etnik kökene bakmaksızın aşk evliliği yapmalarını istediğini de ekledi.

‘OLİMPİYAT ÇOCUKLARI’ SORUSU ÜZERİNE…

Pletnyova bu açıklamaları bir radyo programında, Rusya’da ‘Olimpiyat Çocukları’ adı verilen kişiler hakkında gelen bir soru üzerine yaptı. Doğum kontrolünün yaygın olmadığı 1980 yılında düzenlenen Moskova Olimpiyatı sonrasında Rus kadınların Afrikalı, Latin Amerikalı ve Asyalı erkeklerden doğan çocuklarının ülke çapında ayrımcılıkla karşılaştığı biliniyor.

Geçmişte LGBTİ ve kadın hakları konusunda da ayrımcı açıklamalar yapmış olan Pletnyova, bu sözleriyle sosyal medyada tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Rus vekili ırkçılıkla suçladı.