Rus kozmonottan 'dünya dışı yaşam bulundu' iddiası

Rus kozmonottan 'dünya dışı yaşam bulundu' iddiası

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonot Anton Shkaplerov, istasyonun dışında,bir canlı bakteri bulunduğunu söyledi.

Bilim dünyası Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Rus kozmonot Shkaplerov'un açıklamalarını tartışıyor. 

ISS'de görevli Rus kozmonot Anton Shkaplerov, uzay istasyonunun dışında yaşayan bir bakteri bulduklarını açıkladı. 

Rus haber ajansı TASS'a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Shkaplerov, bunun 1998'de fırlatılan uzay istasyonunda daha önce görülmemiş bir bakteri olduğu iddiasunda bulundu. 

Başka bir deyişle Shkaplerov'a göre, bu bakteri, dünya dışı yaşama ait ilk bulgu olabilir. 

Aralık ayında ISS'ye 3'üncü seferini gerçekleştirecek olan Shkaplerov, bulunan mikro organizmaların uzaydan gelmiş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti. 

Shkaplerov aynı açıklamasında alınan örneklerin Dünya’da bilim insanları tarafından inceleneceği ve gerçeğin bu inceleme sonrası netlik kazanacağının da altını çizdi. 

Rus kozmonotun bu açıklaması akıllara geçtiğimiz aylarda vizyona giren Life (Hayat) filmini getirdi. 

Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dihovichnaya ile Ariyon Bakare'nin başrollerini paylaştığı bilim-kurgu ve gerilim türündeki Hayat filminde Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 6 üyesi, Pilgrim Uzay Aracı aracılığıyla Mars'tan getirilen bir örneği incelerken büyük bir keşfe imza atmıştı. 

Ülkemizde 24 Mart'ta izleyici ile buluşan filmde bu keşif mürettabatı ölüm kalım mücadelesi verecekleri bir sürece sürüklemişti.