Rus liderden ilham alan tasarımcılardan 'Putin koleksiyonu'

Rus liderden ilham alan tasarımcılardan 'Putin koleksiyonu'

İngiliz markası Matchless, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 65. yaş gününe adanan yeni koleksiyon tasarladı. Business of Fashion’in haberine göre, İngiliz tasarımcılar yeni koleksiyondan 1700 dolarlık ‘Putin’ deri montunu gösterdi. Koleksiyonda ayrıca deri ve pamuktan yapılma parka, palto ve montlar yer alacak. Tasarımcıların çalışmaları sırasında Rus liderden ilham aldıkları kaydedildi.

Matchless Genel Müdürü Manuele Malenotti, açıklamasında, “Şirket, Rusya Devlet Başkanı’nın doğum günü arifesinde yeni mont Putin Jacket’in çıktığını duyuruyor. Mont ve yeni koleksiyon önümüzdeki ocak ayında Londra’da düzenlenecek özel etkinlikte sunulacak” ifadelerini kullandı.

​‘Putin’ montu, Matchless’in ‘Heroes’ adını taşıyan limitli serisini tamamlayacak.

Malenotti, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in günümüz süper kahramanı olduğunu düşünüyoruz ve onun dünya lideri olarak gösterdiği güçlü karakter, cesur imaj, espri anlayışı ile soğukkanlılığına saygı duyuyoruz” dedi.

Politikanın tasarımcılar ve ressamlar için mükemmel bir ilham kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Matchless Genel Müdürü, “Putin, 65 yaşında olmasına rağmen atlara ve motosikletlere biniyor, hokey oynuyor ve judo yapıyor. Bu, daha genç olan liderler için bile alışılmadık bir durum. Ve evet, Putin dünya gücü olan Rusya’yı yönetiyor” diye kaydetti.

Koleksiyonda yer alacak ürünlerin, ileri teknolojik ürün olan eksi 40 dereceye dayanıklı deriden yapılacak. Özel işlem sayesinde derinin termal nitelikleri ve su geçirmeme yeteneği ikiye katlandı.

DÜĞMELERİNDE, RUSYA'NIN DOĞUDAN BATIYA UZUNLUĞU YER ALACAK

Tüm ürünlerin düğmelerinde, dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya’nın Google Map haritasındaki en batı noktasından en doğu noktasına kadarki uzunluğunu simgeleyen ‘6595’ sayısı yer alacak.

Malenotti, “Bu mesafeyi motosikletle geçmeyi düşünüyorsanız bu mont çok iyi gelir” dedi.

Koleksiyon, 2018’de Matchless mağazalarında satışa sunulacak. (Sputnik)