Rus uzman: ABD, Suriyeli Kürtleri silahlandırmaya devam ediyor

Rus uzman: ABD, Suriyeli Kürtleri silahlandırmaya devam ediyor

ABD'nin Suriye'de bizzat savaşmak istemediğini, bu yüzden bunu vekilleri aracılığıyla gerçekleştireceğini belirten Rus uzman Drujilovskiy, bu nedenle Washington'un Suriyeli Kürtleri silahlandırmaya devam edeceğini ifade etti.

Russia Today'e (RT) demeç veren Moskova Devlet Dışişleri Üniversitesi (MGIMO) Doğu Araştırmaları Bölümü Profesörü ve Sosyal Destek Vakfı Müdürü Sergey Drujilovskiy Russia Today'e (RT) demeç verdi.

'ESAD'LA SAVAŞMAK İSTEYEN TÜM GÜÇLER ABD'NİN MÜTTEFİKİ'

Drujilovskiy, "ABD, muhtemelen faaliyetlerini sona erdirecek. Suriye'de bizzat savaşmak istemiyorlar. Şu anda Washington'un Kürtler gibi güvenilir bir müttefikleri var. Suriye trajedisi uzun sürecek gibi görünüyor ve ABD, bataklığa saplanmak istemiyor. Bu krizin sorumluluğunu yavaş yavaş Suriyelilerin üzerine bırakacak. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la savaşmak isteyen tüm güçler, ABD'nin müttefiki konumunda" ifadelerini kullandı.

'ABD, SURİYE'DEKİ ÜSLERİNDEN ÇIKMAYACAK'

Drujilovskiy'e göre ABD, bu ülkedeki askeri üslerinden çıkmayı da planlamıyor.

Rus uzman, ABD'nin Afganistan'da uzun süredir savaşmadığını ancak üslerini faal tuttuğunu anımsatarak "Suriye'de de benzer politikanın izleneceğini düşünüyorum. ABD, üslerini güçlendirmeye ve başta Kürtler olmak üzere müttefiklerini silahlandırmaya devam edecek" diye konuştu.