Rus yetkiliden açıklama: Rusya, ABD’yle savaşa girmek zorunda kalır

Rus yetkiliden açıklama: Rusya, ABD’yle savaşa girmek zorunda kalır

ABD’nin Suriye ordusuna ait Su-22’yi vurmasının çok ciddi bir eylem olduğunu belirten Sivkov, 'Aslında bu, Suriye’deki savaşın yeni boyut kazandığının bir göstergesi. Suriye’deki savaş, ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalesi aşamasına geçti. Bu çok tehlikeli ve ciddi bir şey' dedi.

Bu saldırganlığın sonuçlarını değerlendiren Sivkov, “Ya Rusya, Suriye’ye destekten vazgeçmek zorunda kalır. Bu da (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in otoritesinin düşmesi anlamına gelir. Bunun yüzünden ülke içinde çalkantı riski artar. Ya da Rusya, ABD’yle savaşa girmek zorunda kalır” yorumunda bulundu.

'ABD, SALDIRGANLIĞINA KADEMELİ OLARAK BAŞLADI'

ABD’nin daha önce Şayrat hava üssünü ve Ürdün sınırına ilerleyen Suriye ordusu ve müttefik güçlerini bombaladığını hatırlatan Rus uzman, “Şimdi de Su-22’yi vurdular. ABD saldırganlığına kademeli olarak başladı. Bu çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Rakka'da Suriye savaş uçağını düşürmesini değerlendiren Rus askeri uzman Konstantin Sivkov, bu olayın Suriye’deki savaşın yeni aşamaya geçtiğinin göstergesi olduğunu belirtti.