Rusya'dan ABD'ye çok sert uyarı!

Rusya'dan ABD'ye çok sert uyarı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye İran uyarısı geldi. Yapılan açıklamada, "İran'ın içişlerine karışmayın" uyarısı yapıldı.

Rusya, Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye sert uyarı geldi. Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın içişlerine karışmayın” vurgusu yapıldı.

Rus basınına demeç veren Ryabkov şu ifadeleri kullandı; “ABD’yi İran’ın iç işlerine müdahale etmemesi konusunda uyarıyoruz. Orada yaşananlar, İran’ın uluslararası toplumun dikkatini çeken iç meselesi. Gelişmeleri çarpıtmak için çok sayıda girişim olmasına rağmen, Rusya’nın komşusu ve dostu olan bu ülkenin mevcut zorlukları aşacağından ve bu süreçten daha güçlü bir ülke ve Tahran’ın nükleer programıyla ilgili olanlar da dahil çeşitli sorunların çözümünde güvenilir bir partner olarak çıkacağından eminim”

21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ YÜZLERCE GÖZALTI VAR

İran’da geçen perşembe birçok kentte hayat pahalılığı ile başlayan ancak giderek rejim karşıtı bir nitelik kazanan eylemlerde en az 21 kişi hayatını kaybetti 450 kişi ise gözaltına alındı.