Rusya: Koalisyonun elde ettiği tek sonuç, Rakka'nın yok edilmesi oldu

Rusya: Koalisyonun elde ettiği tek sonuç, Rakka'nın yok edilmesi oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD'i yok etme başarısının öncelikle Suriye yönetimine ve ordusuna ait olduğunu belirtti.

Bakanlık, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves La Drian'ın "Rusya, Suriye'de IŞİD'i yok etme başarısını sahiplendi" açıklamasına yanıt verdi.

Bakanlığın açıklamasında "Fransız bakandan Rusya'nın IŞİD zaferini sahiplendiğini duymak en hafif tabirle tuhaf. Suriye'de IŞİD'in yok edilmesi, öncelikle Suriye yönetiminin ve ordusunun başarısıdır" dendi.

'RUSYA DESTEK VERDİ, ABD ENGELLEMEYE ÇALIŞTI'

Suriye ordusunun Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle yüzlerce yerleşim birimini IŞİD'den kurtardığına ve ülkenin tamamına yakınında kontrolü ele geçirdiğine dikkat çeken bakanlık, koalisyon güçlerinin ise Deyr ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerini bombalayarak hükümet güçlerinin karşısında olmaya odaklandığını vurguladı.

'KOALİSYON İLK KEZ SONUÇ ELDE ETTİ'

Üç yıldır IŞİD'le mücadele eden koalisyonun kısa süre önce ilk kez 'sonuç' elde ettiğini de belirten bakanlık, bu sonucun 'Rakka ve kent sakinlerinin yoğun bombardımanla imha edilmesi' olduğunun altını çizdi.