Rusya, Kuzey ve Güney Kore heyetlerine tekrar görüşme önerecek

Rusya, Kuzey ve Güney Kore heyetlerine tekrar görüşme önerecek

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Rusya'nın Kuzey ve Güney Kore heyetlerine Saint Petersburg kentinde devam eden Parlamentolararası Birliğin (PAB) 137. Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelmelerini yeniden önereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kosaçev, "Yarınki görüşmelerde (Federasyon Konseyi Başkanı) Valentina Matviyenko, bu düşünceyi yineleyecek. Eğer birbirilerine bu kadar karşıt olan iki ülke bir araya gelecek olursa bunu tabii ki parlamento formatında ve tabii ki Parlamentolararası Birliğin Genel Kurulu'nda yapmalı" ifadelerini kullandı. Kosaçev ayrıca iki heyetin bir araya gelme olasılığının hala korunduğunu, görüşmenin yapılmayacağına dair herhangi bir bilginin olmadığını sözlerine ekledi.

AMERİKALI PARLAMENTERLER RUSYA'YLA DİYALOGA YANAŞMIYOR

Kosaçev, Rus parlamenterlerin ABD'li meslektaşlarıyla görüşmeye hazır olduklarını, ancak ABD Kongre ve Senato üyelerinin henüz diyaloğa yanaşmadıklarını belirtti.

Basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Kosaçev, "ABD ile parlamento temasları her zamankinden çok gerekli olduğu halde yapılmıyor. Amerikalıların yaklaşımlarını değiştireceklerine dair herhangi bir belirti yok" diye konuştu.

Rus senatör, ABD'li parlamenterlerden görüşme önerisi gelmesi durumunda onu olumlu karşılayacaklarını, ancak onları öyle bir görüşme konusunda ikna etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.