Rusya ve Filipinler’den bir ilk

Rusya ve Filipinler’den bir ilk

Rusya ve Filipinler arasında askeri teknik alanda ilk anlaşma imzalandı. Anlaşma RPG-7V bomba atarları ve onun için gerekli olan mermilerin sevkiyatına yönelik.

Manila’nın silah sevkiyatı konusunda yönünü Moskova’ya çevirmesinin ardından Rusya ile Filipinler arasındaki ilk anlaşma imzalandı. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev ve Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana RPG-7V bomba atarları ve onun için gerekli olan mermilerin sevkiyatına yönelik bir anlaşmayı imzaladı. Anlaşmanın ayrıntıları ile ilgili bilgi verilmedi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da katıldığı imza töreni Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üye ülkeleri ve diyalog partnerleri savunma bakanları arasındaki toplantı kapsamında gerçekleşti.

Şoygu, Rusya’nın Filipinler’i bölgedeki stratejik bir partner olarak gördüğünü ve savunma alanındaki işbirliğini geliştirmek istediğini ifade etti. Lorenzana da iş birliği için teşekkür etti.
Rusya’nın Filipinler Büyükelçisi Carlos Soretta, Rusya’nın Filipinler’e Kalaşnikof’un 5 bin AK-100 saldırı tüfeği, bir milyon mermi ve 20 askeri kamyonet hediye ettiğini söylemişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bu yıl gerçekleştirdiği görüşmede Rusya’dan silah almak istediklerini söylemişti. Bu adım, Filipinler’in Washington’dan silah almayı reddetmesinin ardından gelmişti.