Şam'da hayat normal; Suriye halkı Trump'la alay ediyor

Şam'da hayat normal; Suriye halkı Trump'la alay ediyor

Suriye'nin Deyrizor şehrinde 10 büyük ölçekli patlama meydana geldiğı ve şehirde elektriklerin kesildiği iddia edilmişti. Fakat Şam'da hayat normal seyrinde sürüyor. Yüzlerce Suriyeli meydanlarda kutlama gösterileri gerçekleştiriliyor

 Suriye’nin Deyrizor şehrinde 10 büyük ölçekli patlama meydana geldiği ve Meathin ve Taybeh kasabalarını sarsıldığı başkent Şam'ın ise elektriksiz kaldığı iddia edilmişti.  

Sputnik için çalışan serbest gazeteci Sarkis Kassaragian'ın edindiği bilgilere göre, hayatın normal akışının devam ettiği Şam'da halkla görüştü. Şam'da bir market işleten Suriyeli Ahmed, saldırıyla ilgili şunları anlattı:

"Ailem ve ben patlama sesleriyle uyandık, haberleri ulusal medyada izledik. Saldırı sona erdikten sonra uyumak istemedim. Benim için çok farklı bir gün değildi, erken kalkıp dükkanımı açtım."

'SABAH NAMAZINDA ALLAHA DUA ETTİM'

Öte yandan, Amerikan füzeleri tarafından tahrip edilen bilimsel araştırma binasının yakınındaki Barzeh bölgesinde oturan ve 4 çocuk annesi olan 50 yaşındaki Umm Reem, patlama sebebiyle çocuklarının korktuğunu ve onları yatıştırmaya çalıştığını söyledi. Suriyeli kadın 'Sabah namazında, Allaha, ülkemizi koruması için dua ettim. Amerikalıların çocukları da bizim çocuklarımızın yaşadığı korkuyu yaşasın.'

'TRUMP'IN FÜZELERİ DE KENDİSİ GİBİ APTAL'

Öte yandan sosyal medyada Suriye halkı ABD Başkanı Donald Trump'la dalga geçti. Bir sosyal medya kullanıcısı, 'Trump'ın akıllı füzeleri, sahibinden daha akıllı değil, aynı düzeyde aptallar' diye yazarken, internetten satış yapan yerli bir Facebook sayfası, ABD füzelerinin parçalarının fotoğrafını paylaşarak, "Amerikan yapımı ve Körfez'in parmak izlerinin olduğu, ikinci el bir Tomahawk satışa sunulmuştur. Ancak Tomahawk'ın iki ihtiyacı var, iki kanat ve biraz da boya… İlgilenenler Suriye Hava Kuvvetleri'yle iletişime geçebilir" yazdı.