Samsung'un 'Bay Çip'i istifa ediyor!

Samsung'un 'Bay Çip'i istifa ediyor!

Samsung'un CEO'su ve Başkan Yardımcısı Kwon Oh-hyun görevinden istifa edeceğini açıkladı. 'Bay Çip' olarak bilinen Kwon, yaptığı yazılı açıklamada "Yeni bir ruh ve genç bir lider ile yeniden başlama zamanı" ifadelerini kullandı.

Samsung Electronics Co. Ltd.'nin CEO'su ve Başkan Yardımcısı Kwon Oh-hyun görevinden istifa edeceğini açıkladı.

'Bay Çip' olarak bilinen Kwon, yaptığı yazılı açıklamada 'yeni bir ruh ve genç bir lider ile yeniden başlama' zamanının geldiğini belirtti.

Kwon'un kararı, Samsung'un bellek çipi üretiminin desteğiyle üçüncü çeyrekte rekor seviyede işletme kârı beklentisiyle aynı gün açıklandı.
64 yaşındaki Kwon, Samsung Group'un iki numaralı kişisi olarak görülüyordu. Yönetim kurulu başkanı ve yöneticisi olan Kwon, bellek çipleri ve ekran üretimi de dahil olmak üzere şirketin bileşen bölümünün başında bulunuyordu.

İstifası endişe yaratan Kwon, "Neyse ki kazancımız rekor düzeyde, ancak bu geçmişte alınan kararların ve yatırımların bir sonucu. Gelecekteki eğilimlere baktığımızda, yeni büyüme araçları bulmaya yaklaşmış olmadığımız görülüyor" dedi.

​Eski Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong'un rüşvet suçlamasıyla hapse mahkum edilmesinin ardından gelen bu istifa kararı, şirket yönetiminde bir boşluk oluşacağı endişelerini derinleştiriyor.
Güney Kore mahkemesi 25 Ağustos'ta Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong'u rüşvet vermekten yalan ifade vermeye kadar değişen bir dizi suçtan dolayı beş yıl hapse mahkum etmişti.

Kwon'un beklenmedik istifası, rüşvet skandalı nedeniyle Lee'nin Şubat'ta tutuklanması ve bazı önemli yöneticilerin ayrılmalarından sonra, daha önemli bir rol üstlenmesi beklenirken geldi.