Son anda dönen 4 delegenin hikayesi

Son anda dönen 4 delegenin hikayesi

İstanbul’un merkeze en uzak ve en küçük ilçelerinden Çatalca, yakın çevresindeki Büyükçekmece ve Silivri'den farklı olarak Canan Kaftancıoğlu lehine oy kullandı ve bir anlamda dört delegesi ile seçimin kaderini belirleyen ilçelerden biri oldu. Çatalca'nın belediye ve ilçe başkanları bu tercihin nedenini açıkladı.

CHP Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu’nu destekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İlçe Başkanı Halil Gök,  bu tercihin nedenini ‘ İstanbul’da bir değişim ihtiyacı vardı. Biz değişimden yana tercihte bulunduk’ şeklinde açıkladılar.

Durum Gazetesi’nde yer alan habere göre, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ‘Yakın ilçeler Büyükçekmece ve Silivri Cemal Canpolat lehinde oy kullanırken, Çatalca ekibi Canan Kaftancıoğlu’ndan yana oldu. Arkadaşlarla ayrı düşerek bu tercihi yaptınız. Nasıl gelişti bu durum?’ şeklindeki soruya, “ İstanbul’da bir değişime, bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç vardı. Biz tercihimizi değişimden yana kullandık. Aslında biz 15-20 arası bir fark bekliyorduk ama yedi fark oldu.  Çok önemli bir seçimdi. Yani düşünün biz Çatalca’da dört delege farklı oy kullansak seçim farklı olacak” karşılığını verdi.

‘ASLA KIRGINLIK OLMAZ’

Başkan Kara, ‘Yakın arkadaşlarınız Hasan Akgün ve Özcan Işıklar’la farklı tercih kullandınız. Bu konuda ne diyeceksiniz? ‘ sorusuna karşılık ise, ‘Bu demokratik bir seçim. Asla ne onlar bize kırgınlık duyar. Ne biz onlara. O ekip de kazanabilirdi. Onlar da arkadaşımız” dedi.

‘KARARIMIZ CUMA AKŞAMI NETLEŞTİ’

CHP İlçe Başkanı Halil Gök ise yaşanan seçim süreci şöyle anlattı:

“Biz seçim sürecinde doğal olarak yakınımızdaki Büyükçekmece, Silivri, Beylikdüzü, Arnavutköy olmak üzere beş ilçe ile çok yakın diyalog içinde bulunduk. Bizlerin tercihi önümüzdeki çok önemli seçimler vardı. Mümkünse tek aday olması  idi. Olmadı. Son Ankara’daki toplantıdan sonra iki adaya düştü. Tabi bizler bu süreçte belediye başkanlarımız olsun, ilçe başkanlarımız olsun, sürekli hem birbirimiz ile hem genel merkez ile yakın temas halindeyiz. Kendi başımıza bir karar almıyoruz.  Çatalca olarak biz kararımızı seçimden bir gün önce akşam netleştirdik.  Akşam saatlerinde Cem Başkan ile bir durum değerlendirmesi yaptık ve tercihimizi belirledik. O akşam da Canan Hanımın ofisine ben giderek kendisiyle görüştüm kararımızı bildirdim.”

Başkan Gök, ‘Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak çok yakın arkadaşlarınız ama ayrı düştünüz. Bu anlamda farklı tercihte bulunurken zorlanmadınız mı?  Seçim sonrası konuştunuz mu?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Suna hanım da, Hüseyin de, evet çok yakın arkadaşlarımız. Belediye başkanlarımız da öyle. Ama bu demokratik yarış. Onlar da kazansa bizim için öyle bir kayıp olmayacaktı. Bu kez İlde Ali Ulvi olacaktı örneğin, ki bizim yıllardır arkadaşımızdır. Ben bugün seçimden sonra Suna Hanım ile de Hüseyin Bey ile de konuştum.  Biz dün de yakın arkadaştık. Bugün de arkadaşız. Yarın da öyle olacak. “