Seçim vaatleri, en genç başkanlığı getirdi

Seçim vaatleri, en genç başkanlığı getirdi

Yeni Zelanda'da geçtiğimiz ay gerçekleşen seçimden zaferle ayrılan İşçi Partisi lideri Jacinda Ardern, bugün yeni hükümeti kuracağını duyurdu. Önceki döneme oranla partisine yaklaşık %30'luk bir oy artışı sağlayan Ardern'in seçim vaatleri arasında, ülkedeki nehirlerin yüzülebilir olması, hesaplı ev inşaatı ve çocuk açlığını durdurmak var.

Yeni Zelanda’da geçtiğimiz ay yapılan seçimlerde İşçi Partisi zaferini ilan etti. Bu zaferde büyük pay sahibi olan isim ise partinin lideri Jacinda Ardern. Son seçimlerde beklediğini elde edemeyen İşçi Partisi’ne zaferi tattıran Ardern’in seçim vaatleri de oldukça ilgi çekiciydi.

Sandık oylarını artırsa da tek başına hükümeti kuramayan Ardern buna rağmen bu vaatlerindne vazgeçmeyeceğinin sinyalini verdi. Bugün bir açıklama yapması planlanan Ardern’in seçim vaatleri arasında ise ilginç detaylar var.

İşte Yeni Zelanda’nın yeni başbakanının seçim vaatleri:
– Yeni Zelanda’daki nehirlerin gelecek nesil için yüzülebilir kılınması.
– Çocuk yoksulluğunu ortadan kaldırmak.
– Gelecek 10 yıl içerisinde yüksek kaliteli ve hesaplı 100.000 ev inşa etmek.
– 3 yıl ücretsiz yüksek eğitim.
– Öğrencilere haftalık 50 dolar hibe.
Son dönemde merkez sağın önderliğinde yönetilen Yeni Zelanda’nın yeni başbakanı olan 37 yaşındaki Ardern bu seçimin ardından böylelikle ülkenin en genç lideri oldu. Yapılan açıklamada First Partisi’yle koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Öte yandan Ardern, kürtajın yasadışı olduğu ülkede bu kuralı değiştireceğini ifade etti.