Seks işçiliğine zorlanan kadın sayısı arttı

Seks işçiliğine zorlanan kadın sayısı arttı

Son üç yılda İtalya'ya deniz yoluyla giden ve kadın tacirlerinin eline düşerek seks işçiliğine zorlanan kadın sayısının yüzde 600 arttığı belirtildi.

Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) yaptığı araştırmada, son 3 yıldır İtalya’ya deniz yolu ile giden ve seks işçiliğine zorlanan Afrikalı kadınların sayısının yaklaşık yüzde 600 oranında arttığına dikkat çekti.

Gazete Şujin’de yer alan haberde, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) “Orta Akdeniz’de İnsan Ticareti” adlı araştırmasında, Avrupa’nın İtalya kıyılarına gelen göçmen kadınların yüzde 80’nin cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve göçmenlerin daha iyi bir gelecek için çıktıkları zorlu yolculuklarında karşılaştıkları kötü muamele ve şiddet seviyelerine dikkat çekti. Raporda, Birleşmiş Milletlerin desteğini alan kişilerin durumu ve “insan ticaretine” karşı acilen harekete geçilmesi gerektiği vurgulanıyor.

IOM, Nijerya’dan gelen kadınların göçüyle birlikte ise seks işçiliğine zorlananların sayısının arttığına vurgu yapıyor.

Raporu destekleyici veriler, İtalya’nın çeşitli yerlerindeki IOM operasyonlarından alındı.
Raporda açıklanan göstergeler cinsel saldırıya uğrayan kadınların çoğunun 13-24 arası yaş aralığında ve Nijeryalı olduğuna ifade edildi. 
IOM potansiyel insan ticareti mağdurlarını belirlediğinde, kendilerine koruma mekanizmalarına erişmenin mümkün olduğunu açıklıyor. Mağdurun onayıyla personel mağdur hakkında kaçakçılıkla ilgili yardım hattını bilgilendiriyor.