Simonyan: ABD medyası Rusya'daki seçimlere doğrudan müdahale ediyor

Simonyan: ABD medyası Rusya'daki seçimlere doğrudan müdahale ediyor

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Simonyan, Amerikan medya araçlarının her gün Ruslara kime oy vermeleri ve vermemeleri gerektiği konusunda nasihatler verdiğini ve buna rağmen Rusya’nın kendilerine herhangi bir yaptırım uygulamadığını belirtti.

Rus NTV kanalında yayınlanan ‘İtogi Nedeli’ programında konuşan Simonyan, Rusya’da ‘Devlet Başkanı’nın korkunç biri olduğunu ve ona oy verilmemesi gerektiğini, muhalefetten kimlere oy verileceğini sürekli olarak söyleyen çok sayıda yabancı medya kaynaklarının bulunduğunu ve onların bir kısmının Amerikan hükümeti tarafından finanse edildiğini’ söyledi.
Simonyan, “Söz konusu medya araçları her gün bununla uğraşıyor. Bunun bizdeki seçimlere doğrudan müdahale olmasına rağmen bu kuruluşlar Rusya’da herhangi bir sorun yaşamadı. Halkımızı kime oy vermeleri ve kime oy vermemeleri gerektiği konusunda ikna etmeye çalışıyorlar. Demokratik olduğu anlaşılan ülkemiz, bu duruma karşı çok sakin davranıyor. Bu medya araçlarına herhangi bir yaptırım uygulanmıyor ve onlar her açıdan iyi durumdalar. Bizdeyse, sadece tüm kurumların destek verdiği adayı desteklemediğimiz için tam bir çılgınlık yaşanıyor” ifadelerini kullandı.