Simonyan ABD’li izleyicilere RT’ye verdikleri destek için teşekkür etti

Simonyan ABD’li izleyicilere RT’ye verdikleri destek için teşekkür etti

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, ABD yönetiminin kurduğu baskı ortamında Amerikalı izleyicilerin Russia Today (RT) televizyonuna verdikleri destek için teşekkür etti.

Rossiyskaya Gazeta’ya konuşan Simonyan, “İzleyicilerimize, bize verdikleri destek için teşekkür ederiz. Birçok Amerikalı, sosyal paylaşım ağlarında bunun ABD’de ortaya çıkarılan ifade özgürlüğüne yapılan bir ihanet olduğunu yazıyor. CNN’de olmayan haberleri kendilerine sunduğumuz için bize teşekkür ediyorlar. En şaşırtıcı olan şey ise insanların bu tür yorumları ABD’deki başlıca medya araçlarında yayınlanan makalelere yanıt olarak yazması. Biz de bunun uğruna çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin televizyona yaptıkları baskılarının arttığı oranda RT’nin izleyici kitlesinin de arttığını kaydeden Simonyan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizi ABD’den çoktandır uzaklaştırmaya çalıştılar, imajımızı zedelemeyi denediler, hakkımızda tonlarca yalan haber yayınladılar, baskılara rağmen canlı yayınımıza katılmaya devam edenleri aforoz ettiler. Fakat bizi boğmaya çalıştıkları oranda izleyici kitlemiz de arttı. Her şeye rağmen ayakta kaldık. Bu nedenle şimdi de ‘sopayla vurdular’, bizi çalışılması imkânsız olan bir ortama ittiler.” (Sputnik)