'Sırtımızdan bıçaklandık'

'Sırtımızdan bıçaklandık'

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, bazı Rus tarım ürünlerinin Türkiye'ye gönderilmesinin sınırlanmasına ilişkin olarak, "Sırtımızdan bıçaklandık" dedi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rusya hükümetinin Türkiyeden domates sevkiyatlarına izin vermeyi henüz planlamadığını, yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Tkaçev Rossiya 24 TV kanalına yaptığı açıklamada, Hükümetin tavrı olumsuz yönde. Türk üreticiler için domates pazarını açmayı planlamıyoruz. Her şeyden önce kendi üreticilerimizi destekleyeceğiz ifadesini kullandı.

SIRTIMIZDAN VURULDUK

Rus Bakan, buğday başta olmak üzere Rus tarım ürünlerinin Türkiyeye sevkiyatına getirilen kısıtlamaları sırtından vurulmak olarak adlandırdı. Tkaçev, Biz bunu beklemiyorduk. Bununla bir anlamda sırtımızdan vurulduk. Rusya ve Türkiyenin ilişkilerinin normale dönmesini çok istiyoruz dedi.

Rusyanın Türkiyeye sevkiyatlar olmadan yaşamayacağını söylemenin yanlış olduğunu söyleyen Tkaçev, Yeni pazarlar bulacağız, ama ben mantığın üstün geleceğinden eminim. Türkiye de Rus tahıl ürünlerinin alımında ilgili dedi.

RUS TARIMCILARIN KAYBI

Yerli üreticilerin Rus tarım ürünlerinin Türkiyeye sevkiyatlara getirilen kısıtlamalardan kaybına değinen Tkaçev, Bu rakam herkes tarafından biliniyor, neredeyse 1,3-1,5 milyar dolar değerinde. Bu bizim için kötü ama kritik değil. Orta yol bulacağımızı düşünüyorum diye konuştu.