Soyuz'la dünyaya geri döndüler 

Soyuz'la dünyaya geri döndüler 

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) personelinden 3 kişiyi taşıyan Rus Soyuz kapsülü, Kazakistan'daki hedeflenen noktaya iniş yaptı.

Rusya Uçuş Kontrol Merkezi, Soyuz MS-05 uzay aracının iniş ünitesinin, Kazakistan'daki Jezkazgan kentinin 147 kilometre güneydoğusundaki bozkır bölgesine iniş yaptığını duyurdu.

​BİR RUS, BİR ABD'Lİ, BİR İTALYAN…

Uçuş Kontrol Merkezi, "Roskosmos'tan (Rusya Federal Uzay Ajansı) Sergey Ryazanskiy, NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı) astronotu Randy Bresnik ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Paolo Nespoli'yi taşıyan iniş ünitesi, Moskova saatiyle 11.38'de iniş yaptı" açıklamasını yaptı. Ryazanskiy, Bresnik ve Nespoli, kapsülden tek tek ve dikkatle çıkarıldı.

​İSTASYONDA 3 KİŞİ KALDI

Uçuş Kontrol Merkezi'nin açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı: "Soyuz MS-05 uzay aracı Moskova saatiyle 08.15'te UUİ'den ayrıldı ve 11.16'da Dünya atmosferine girdi. İstasyonda Roskosmos'tan Aleksandr Misurkin ve NASA'dan Mark Vande Hei ile Joseph Acaba kaldı. Bu 3 kişi, (17 Aralık'ta fırlatılması planlanan Soyuz MS-07 uzay aracıyla) diğer ekip gelinceye kadar çalışmalarını sürdürecek."

14 HELİKOPTER, 3 UÇAK, 200 ASKER KARŞILADI

Açıklamaya göre Soyuz MS-05 kapsülü, 14 Mİ-8 helikopteri, 2 An-12 ve 1 An-26 uçağından oluşan arama-kurtarma grubu tarafından karşılandı. Operasyonda yaklaşık 200 asker de yer aldı. Kurtarma ekibi, uzaydan gelen ekibi ısıtılan tıbbi çadıra taşıdı. 'Ekibin tüm üyelerinin kendilerini iyi hissettikleri' duyuruldu.