Steve Jobs'un hatalarla dolu öz geçmişi ortaya çıktı

Steve Jobs'un hatalarla dolu öz geçmişi ortaya çıktı

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un 1973'te hazırlanan öz geçmişi ortaya çıktı.

ABD’nin Boston kentinde bulunan müzayede evi RR Auction, Steve Jobs’un bir sayfalık öz geçmişini açık artırmaya çıkaracağını duyurdu. Bir iş başvurusu için doldurulan öz geçmişte Jobs’un birçok kelime hatası yaptığı dikkat çekiyor.

Jobs’un adını “Steven jobs” olarak yazdığı öz geçmişte özel yetenekler bölümünde, “Teknoloji ya da tasarım mühendisliği. Dijital, Hewitt Packard yakınlarında” ifadesini kullandığı görülüyor. Jobs’un Hewlett Packard’a gönderme yaptığı tahmin ediliyor. Tek sayfalık belgede Jobs’un hangi iş için başvuruda bulunduğu bilinmezken, Jobs yakın arkadaşı Steve Wozniak ile Apple’ı 3 yıl sonra kurmuştu.

Belgede, Jobs’un telefon hanesine “Yok” yazdığı belirtilirken ehliyet durumuyla ilgili olarak da, “Araç kullanabilir ama muhtemelen kullanmaz” ifadesi dikkat çekiyor. Müzayedeevi, Jobs’un imzasının olduğu bir Mac OS X işletim sistemi kullanım kılavuzu ve yine Jobs’un imzasının olduğu bir gazete kupürünü açık artırmaya çıkarıyor. Bu eşyaların da 25.000 ve 15.000 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

Açık artırma 8-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.