Sudan'da müzakereler yeniden başlayacak

Sudan'da müzakereler yeniden başlayacak

Sudan'da darbecilerle muhalefet arasındaki görüşmelerin, anlaşmanın bozulmasının üzerinden geçen 3 günün sonunda yeniden başlayacağı duyuruldu.

Sudan'da darbeci yönetim, muhalefet ile tekrar masaya oturacağını duyurdu.

Darbe yönetimi, yaptığı yazılı açıklamada, yarın Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) ile başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda müzakerelerin tekrar başlayacağını açıkladı.

Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan önceden yaptığı açıklamada, müzkareler için uygun ortamın hazırlanması ve yolların açılıp, barikatların kaldırılması için görüşmeleri 72 saat askıya aldıklarını açıklamıştı.

Sudan'da 19 Aralık'ta ekonomik kriz nedeniyle başlayan kitlesel eylemlerin hızla başkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordunun 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el Beşir dönemi sona ermişti.

Sudan halkı, yönetimin sivillere devri, eski rejimin tüm sembol isimleri ve kurumlarının tasfiyesi talebiyle 6 Nisan’dan bu yana başkentte ordunun ana karargahı önündeki eylemlerini sürdürüyor.