Suriye'de İsrail jeti düşürüldü...Bölgede tansiyon yükseliyor

Suriye'de İsrail jeti düşürüldü...Bölgede tansiyon yükseliyor

Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait bir F-16 savaş uçağını düşürdüğü açıklandı. Bu olaydan birkaç saat sonra Şam'da bomba sesleri duyulduğu ve sirenlerin çalındığı aktarılırken, İsrail Başbakanı Netanyahu Suriye topraklarında operasyonun devam ettirilmesi talimatı verdi.

İsrail ordusu Suriye'de İran'a ait insansız hava aracı düşürdüğünü açıkladı. Ardından Suriye tarafından fırlatılan bir füzenin İsrail F-16'sı düşürdüğü bildirildi. İsrail tarafına düşen uçağın pilotu yaralı olarak kurtuldu.

Bu olaydan birkaç saat sonra Suriye Devlet Televizyonu Şam'da yeniden bomba sesleri duyulduğunu ve şehirde sirenlerin çaldığını aktardı.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre İsrail uçakları bu sabah bir askeri üssü vurmak üzere Suriye hava sahasına girdi. Haberde Suriye hava savunma sistemlerinin bir İsrail uçağını düşürdüğü belirtildi.

Reuters'ın ismini açıklamadığı bir Suriye hükümet yetkilisi de "İsrail düşman unsuru şafakta ülkemizin iç kesimlerindeki askeri üslerden birine karşı yeni bir saldırganlık sergiledi. Hava savunma sistemlerimiz buna karşı çıktı ve birden fazla uçağı vurduk" diye konuştu.

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI

İsrail ordusu da Suriye'de bir İsrail uçağı düştüğünü doğruladı. Yapılan açıklamada İsrail'e ait F-16 savaş jetinin Suriye'de "İran'a ait üsleri" vururken hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü bildirildi.

NETANYAHU'DAN OPERASYON TALİMATI

İsrail Başbakanı Netanyahu, Suriye topraklarında operasyonların devam etmesi talimatını verdi.

Sabah saatlerinde İsrail’in Suriye topraklarında bir İran İHA’sını düşürmesi ve ardından Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail F-16’sını vurmasıyla yaşanan gerilim tırmanmaya devam ediyor. Son olarak Golan Tepeleri’nde roket alarmı verildiği duyuruldu.

İsrail’in açıklamasının hemen ardından Suriye devlet televizyonunun verdiği son dakika haberine göre Şam kırsalında patlama sesleri duyuldu. Devlet televizyonu patlamaların nedenini İsrail savaş uçakları tarafından yapılan “yeni bir saldırganlık” olarak ifade etti. Ayrıca Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail uçaklarına karşılık verdiği belirtiliyor.

TEL AVİV’DE HAVALİMANI KAPATILDI

Öte yandan yaşanan çatışmalardan ötürü İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Ben Gurion havalimanı geçici olarak kapatıldı. Tel Aviv’e gidecek olan uçaklar Akdeniz üzerinde bekletiliyor.