Suriye'de son dakika gelişmesi: SDG'yi vurdular!

Suriye'de son dakika gelişmesi: SDG'yi vurdular!

Bugün sabah saatlerinde Suriye'de Beşar Esad rejimine ait savaş uçakları Rakka’nın batı kırsalına çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Çok sayıda hava saldırısıyla Meskene-Tabka hattındaki DEAŞ hedeflerini bombalayan savaş uçaklarının, Suriye Demokratik Güçleri’nin bulunduğu mevzileri de hedef aldığı bildirildi. Rejime yakın Al Masdar haber sitesine bilgi veren bir kaynağın Ebu Asi köyünün ön mevzilerinde bulunan Suriye Demokratik Güçleri’nin de vurulduğunu söylediği öğrenildi. 

Reuters, bu sabah rejimin hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Rakka kentinin batısında, Fırat nehrinin güney kıyısında bulunan DEAŞ mevzilerini bombaladığını duyurmuştu.  Eş zamanlı olarak ABD'nin desteklediği SDG hafta başında başlattıkları taarruz kapsamında kente batı ve doğu yönlerinden girmeye çalışıyor.

ABD, Esad yanlılarını vurmuştu

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, kısa süre önce El-Tanf bölgesinde Esad yanlısı milisleri vurmuştu. Koalisyon güçlerinin, bölgeye düzenlediği 2'nci hava saldırısında, 60 milisten 15'i öldürülmüş, bölgedeki birçok askeri araç imha edilmişti.