Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad: Teröre karşı büyük zaferlerimiz sürecek

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad: Teröre karşı büyük zaferlerimiz sürecek

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, teröre karşı elde ettikleri zaferlerin, siyasi hedefleri uğruna halkların güvenliğini sabote edenlere karşı süreceğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün Suriye’ye iş gezisinde bulunan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ansari ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Diplomatlarla gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Esad, Suriye ordusunun teröre karşı elde ettiği zaferlerin süreceğini belirtti.

Suriye’de son süreçte, teröre karşı elde edilen hızlı ve büyük zaferler olduğunu belirten Suriye lideri, bu zaferlerin devam edeceğinin altını çizdi.

‘ZAFERLERİMİZ, SİYASİ HEDEFLERİ UĞRUNA HAKLARIN GÜVENLİĞİNİ SABOTE EDENLERE KARŞI SÜRECEK’

Bir kısım devletlerin siyasi hedefler uğruna bölge ve halklarının güvenliğini sabote etmede terörü kullanma ısrarında olduğunu belirten Beşşar Esad, söz konusu devletlerin bu ısrarlarına rağmen Suriye ordusunun müttefikleriyle birlikte teröre karşı sağlayacakları her zaferin daha fazla olumlu yansımaları olacağının altını çizdi.

İRAN’LI DIŞİŞLERİ BAKANI: BU GELİŞMELERİN BÖLGENİN İSTİKRARINI PEKİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUZ

Bölgesel ve uluslararası gündem meselelerin ele alındığı görüşmede, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ansari de, bölgedeki son gelişmeler konusunda İran’ın tutum ve vizyonu konusunda Esad’a bilgi verdi. Ansari, bu gelişmelerin Suriye ve tüm bölgede istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesine hizmet etmesi umudunu dile getirdi.

ANSARİ: İRAN’IN SURİYE HALKINA DESTEĞİ SÜRECEK

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nda (SANA) yer alan habere göre Ansari, İran’ın Suriye ve halkına desteğini sürdürmekte kararlı olduğunu vurgularken, Suriye’de teröre karşı zaferin sağlanmasına, güvenlik ve istikrarına kavuşmasına kadar bu ilkeli tutumunun değişmeyeceğini söyledi.