Suriye için çok çarpıcı iddia: Tüm hazırlıklar tamam, Türkiye üzerinden girecekler

Suriye için çok çarpıcı iddia: Tüm hazırlıklar tamam, Türkiye üzerinden girecekler

Reuters'a konuşan ve ismi açıklanmayan Suriyeli üst düzey bir muhalif komutan, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı silahlı muhaliflerin Türkiye sınırına yakın Cerablus'u IŞİD'in elinden alabilmek için Türkiye üzerinden kente operasyon düzenlemeye hazırlandığını iddia etti.

 Reuters haber ajansı, Tom Perry ve Suleiman Al-Khalidi imzasıyla yayınladığı ve ismi açıklanmayan üst düzey bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanına dayandırdığı haberinde, ÖSO'nun Türkiye-Suriye sınırına yakın Cerablus'u IŞİD'in elinden alabilmek için Türkiye'de bekleyen güçleri bulunduğunu ve bu güçlerin kente birkaç gün içinde operasyon düzenlemeye hazırlandığını iddia etti.
Özgür Suriye Ordusu adı altında savaşan silahlı muhaliflerin Türkiye tarafından da desteklendiğine dikkat çeken Reuters, Özgür Suriye Ordusu komutanının 'Farklı fraksiyonlar, (Türkiye içinde) sınıra yakın bir bölgede toplanıyor' ifadelerine yer verdi.
Reuters'a konuşan başka bir muhalif kaynak ise 'Savaşçı gruplar, her gün Suriye'den gizli bir geçit yoluyla Türkiye'ye geçerek burada bulunan üste Cerablus kentine düzenlenecek saldırıya hazırlanmak üzere toplanıyor' açıklamasını yaptı. Ahrar al-Sham'dan başka bir kaynak ise Cerablus'a düzenlenmesi planlanan saldırının önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacağını söyledi.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Cerablus'a yapılacak muhtemel bir operasyonun YPG'nin ağırlığı oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Cerablus kentine düzenleyebileceği benzer bir operasyona engel olabileceği yorumunda bulunuldu.