Suriye ordusu, IŞİD saldırılarını püskürttü!

Suriye ordusu, IŞİD saldırılarını püskürttü!

Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin hava kuvvetlerinin desteğiyle, IŞİD militanlarının el-Makabir kasabasından düzenledikleri saldırıları püskürttükleri bildirildi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde kuşatma altındaki Deyr ez-Zor’da bulunan Suriye ordu birliklerinin saldırıya katılan tüm militanları öldürdüğünü duyurdu.

Aynı zamanda Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların da IŞİD’in Deyr ez-Zor’a bağlı Tallet-Baruk, Maabar el Kanamat, el Mekabir ve Talla-Alluş bölgelerindeki mevzilerini ve araçlarını imha ettiği belirtildi.

Deyr ez Zor kenti ve 2 kilometre uzağındaki askeri havalimanı 3 yıldan fazla bir süredir IŞİD tarafından kuşatmaya alınmış durumda. Militanlar birkaç ay önce kentteki askerlerle havalimanındaki askeri birliklerin arasındaki iletişimi kesmeyi başardı.

IŞİD’in intihar saldırılarıyla ve bomba yüklü araçlarla düzenlediği çok sayıda saldırıya rağmen Deyr ez-Zor’daki askeri garnizon kenti başarılı bir şekilde savunmaya devam ediyor ve periyodik olarak karşı saldırıya geçiyor. Kentteki vatandaşlar ise havadan tedarik edilen yiyecek ve ilk yardım malzemeleriyle hayatta kalma mücadelesi veriyor.