Suriye Turizm Bakanı: Iraklı turistler ve hacılar Suriye’ye geliyor

Suriye Turizm Bakanı: Iraklı turistler ve hacılar Suriye’ye geliyor

Suriye Turizm Bakanı Beşer Riyad Yazıcı, Irak’tan 75 turizm şirketinin Suriye’deki meslektaşlarıyla aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve Iraklı turistlerin ve hacıların ülkeye kabulünün organize edilmesi konusunda görüştüklerini söyledi.

Sputnik’e konuşan Yazıcı, Irak ile Suriye arasında güvenli kara ulaşımının kurulmasının turizm sektörü de dâhil olmak üzere ülkelerin ekonomik gelişimini olumlu etkileyeceğini belirtti. Suriyeli bakan, güvenli ulaşımın ‘Suriye ve Irak ordu yetkililerinin ülkelerin arasındaki sınırda yaptıkları görüşmenin sayesinde’ mümkün olduğunu kaydetti.
Yazıcı, “Kapılarımız Irak’ın tüm şirketlerine açık. Irak’ın çeşitli bölgelerinde temsilcilikleri olan turizm acenteleriyle ilişkileri, ortak faaliyetlerin azami seviyede genişlemesi için özellikle destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye ordusu kısa bir süre önce Rusya’nın da desteğiyle uzun süredir IŞİD’in işgalinde olan Suriye-Irak sınırındaki Tanf kentinin kuzeydoğusundaki sınır bölgesinin kontrolünü geri kazanmıştı.