Suriye'den ABD'ye 'asker' yanıtı

Suriye'den ABD'ye 'asker' yanıtı

ABD Savunma Bakanı James Mattis'e yanıt veren Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şam yönetiminin onayı olmadan ülkede asker bulunduran tüm ülkeleri 'saldırgan' olarak nitelendirdi. Bakanlık, ABD'den askerlerini derhal çekmesini istedi.

Mattis'in Birleşmiş Milletler'in (BM) ABD'ye Suriye'de savaşma izni verdiğine ve ABD ordusunun Suriye'den ancak Cenevre'deki barış görüşmelerinin başarılı olduğunun belli olmasının ardından çıkacağına dair sözleri hakkında açıklama yapan Suriye Dışişleri, "Suriye topraklarında Şam yönetiminin onayı olmadan asker bulundurulması saldırganlıktır. Bu, ABD'li güçler için de geçerli" ifadelerini kullandı.

'ABD, SURİYE'DEKİ ASKERLERİNİ ÇEKSİN'

Bu tutumun Suriye'nin egemenliğini ve BM ilkelerini ihlal ettiğini belirten bakanlık, Washington'dan ülkedeki askerlerini derhal çekmesini istedi.   

'YANIT VERME HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ'

Suriye Dışişleri, ABD'nin ülke için tehdit oluşturduğunun da altını çizerek, Şam yönetiminin Washington'a yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu vurguladı.
ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'de barışçı çözüm için yapılan Cenevre görüşmeleri sonuçlanana kadar ABD ordusunun Suriye'de kalacağını söylemişti.

Suriye'de yeni çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasını destekleyen Mattis, BM'nin ABD'ye Suriye'de IŞİD ile savaşma izni verdiğini savunmuştu.