Suudi Arabistan'da kadınlara ilk kez ehliyet verilmeye başlandı

Suudi Arabistan'da kadınlara ilk kez ehliyet verilmeye başlandı

Suudi Arabistan'ın kadınlara ehliyet dağıtılmaya başlandığı duyuruldu. Kadınların 24 Haziran tarihinden itibaren araba kullanmaya başlayacağı ülkede ilk ehliyetler yeni sahiplerini buldu.

Suudi Arabistan yetkilileri, on yıllar süren yasaktan sonra kadınlara sürücü ehliyeti vermeye başladıklarını duyurdu.

Kadınların 24 Haziran tarihinden itibaren araba kullanmaya başlayacağı ülkede, on Suudi kadın, yabancı ülkelerden aldıkları uluslararası ehliyetlerin kendi ülkelerinde de geçerli olması için gereken başvuruyu yaptı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 2 BİN KADININ DAHA BAŞVURU YAPMASI BEKLENİYOR

Suudi yetkililerin yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki hafta 2 bin kadının daha ehliyet için başvuru yapması bekleniyor.

Resmi Suudi Haber Ajansı'na göre, uluslararası lisansa sahip olan kadınlar pratik bir testin ardından ehliyetlerinin ülkedeki denklerini alabiliyorlar.

‘HAYALİN GERÇEĞE DÖNÜŞMESİ'

Ehliyet almaya hak kazanan kadınlardan biri olan Rema Jawdat, krallık içerisinde araba sürecek olmasının, hayalinin gerçeğe dönüşmesi anlamına geldiğini söyledi.

Daha önce Lübnan ve İsviçre'de araba sürdüğünü belirten ekonomi bakanlığı yetkilisi Jawdat, araba sürebilecek olmalarının bağımsız hareket edebilme anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

GEÇEN HAFTA CİNSEL TACİZİ SUÇ SAYAN YASA ÇIKARILMIŞTI

Suudi Arabistan, yasağın kaldırılmasına hazırlık olarak cinsel tacizi suç sayan ve beş yıla kadar hapis cezası öngören bir yasa çıkarmıştı.