Suudi Arabistan'dan Moskova ile ilişkilere dair açıklama!

Suudi Arabistan'dan Moskova ile ilişkilere dair açıklama!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Moskova ve Riyad arasındaki ilişkilerin tarihi anı yakaladığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz arasındaki görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cubeyr, "İki ülke arasındaki ilişkiler kurumsal karakter kazandı. Gelişiminde tüm devlet kurumları yer alıyor. İnovasyon alandaki işbirliği başlatıldı, iki ülke arasındaki ticaret güçlendirilmeye devam ediyor ve tüm konularda yoğun istişareler yapılıyor" dedi.

Suudi bakan, "İlişkilerimiz, daha önce hayalini bile edemediğimiz yeni ufuklara ulaştı" ifadesini kullandı.  Moskova ve Riyad'ı endişelendiren dış politika konularına da değinen Cubeyr, "Suriye'ye gelince, Cenevre'deki siyasi süreci başlatmanın mümkün olması için Suriye muhalefetinin birleşmesi ve kapsamının genişlemesi konusunda Rusya'yla işbirliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan ayrıca Astana sürecine ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne de destek verdiklerini kaydetti.

Cubeyr, iki ülke arasındaki ticareti artırma ve güvenlik ile terörle mücadele alanlarındaki işbirliğini güçlendirme niyetinde olduklarını da sözlerine ekledi.