'Taraftarla cinsel ilişkiye girmeyin' sözüne Peskov'dan itiraz!

'Taraftarla cinsel ilişkiye girmeyin' sözüne Peskov'dan itiraz!

Rusya Parlamentosu Kadın, Aile ve Çocuk İşleri Komitesi Başkanı Tamara Pletnyova'nın, devam eden Dünya Kupası'yla ilgili Rus kadınlarına "Yabancı erkeklerle ilişki kurmayın, pişman olursunuz" tavsiyesine Putin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan itiraz geldi.

Rusya 2018 Dünya Kupası devam ederken, Rusya Parlamentosu Kadın, Aile ve Çocuk İşleri Komitesi Başkanı Pletnyova'nın Rus kadınlarıyla ilgili sözleri, tartışmaları da beraberinde getirdi. Pletnyova, ülkesinde düzenlenen Dünya Kupası'nda ülkeye gelen turistlerden bahsederken, Rus kadınlarına uyarılarda bulunmuştu. Rus milletvekili, vatandaşlarına "Yabancı erkeklerle ilişki kurmayın, pişman olursunuz" tavsiyesinde bulunmuştu.

PESKOV: RUS KADINLARI DÜNYANIN EN İYİSİDİR

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu açıklamaya itiraz etti. Peskov, ülkede yabancı erkeklere karşı bir önyargı bulunmadığına dikkat çekerken "Bizim kadınımız ne yapacağını, kimi seçeceğini kendisi daha iyi bilir. Dünya Kupası'na gelen misafirlerimizle ilişkilerini kızlarımız kendi karar verir. Rus kadınları dünyasın en iyisidir. Şampiyonada ırkçılığa yer yoktur. Bu sözlerim şampiyonanın sloganı olmalı" açıklamasını yaptı.

'DÜZGÜN İLİŞKİ MUTLULUK GETİRİR'

Peskov'un açıklamalarına bir başka milletvekili Mihail Degterev de destek verdi. Pleynyova'nın görüşünü paylaşmadığını söyleyen Degterev, "Kızlarımız ülkemize gelen yabancılarla aşk yaşamaktan korkmamalı. Düzgün ilişki mutluluk getirir. Ne kadar daha çok çocuk, o kadar iyi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dünya Kupası başladığı günden bu yana tribünlerde renkli görüntüler oluşturan kadın taraftarlar, herkesin ilgi odağı olmaya devam ediyor.