Tarantino'dan Weinstein itirafı: Biliyordum

Tarantino'dan Weinstein itirafı: Biliyordum

Hollywood'da onlarca aktrisin cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları sonucu hakkında New York, Londra ve Los Angeles'ta soruşturma başlatılan ünlü yapımcı Harvey Weinstein skandalında ABD'li yönetmen Quentin Tarantino'dan açıklama geldi. Tarantino, Weinstein'ın eylemleri hakkında "Yaptığımdan fazlasını yapabilecek kadar çok şey biliyordum" dedi. Tarantino Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz skandalının faili Weinstein hakkında New York Times'a konuştu.

İkili aralarında  Pulp Fiction (Ucuz Roman), Django Unchained (Zincirsiz) ve Inglorious Basterds'ın da (Soysuzlar Çetesi) olduğu birçok filmde birlikte çalışmıştı.

'KEŞKE DUYDUKLARIM HAKKINDA SORUMLULUK ALSAYDIM'

Tarantino gazeteye yaptığı açıklamada "Yaptığımdan fazlasını yapabilecek kadar çok şey biliyordum" dedi.
"Ortada normal dedikodulardan daha fazlası vardı. Bu dedikodular ikinci ağızdan değildi. Bazı şeyler yaptığını biliyordum. Keşke duyduklarım hakkında sorumluluk alsaydım. O sırada yapmam gerekenleri yapsaydım, onunla çalışmamam gerekirdi" diye konuştu.

Tarantino bir dönem kız arkadaşı olan Mira Sorvino'nun Weinstein'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylediğini ayrıca Weinstein'ı tecavüzle suçlayan Rose McGowan ile yapımcının yaptığı 'anlaşmadan' haberdar olduğunu aktardı. New York Times'a göre 1997'de Weinstein Sundance Film Festivali sırasında McGowan'a tecavüz ettikten sonra onunla sessiz kalması için 100.000 dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

'YAPTIĞIM ŞEY OLAYLARI MARJİNALİZE ETMEKTİ'

"Yaptığım şey olayları marjinalize etmekti diyen Tarantino "Şimdi söyleyeceğim her şey rezil bir bahane gibi gözükecek" ifadelerini kullandı.
Weinstein hakkında aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie'nin de olduğu 50'den fazla kadının cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları bulunuyor. 

Ünlü yapımcı ise cinsel saldırı ve tecavüz iddialarını 'kesin bir dille' reddederek suçlamaları yönelten kadınlarla 'rızaları olmadan cinsel ilişkiye girmediğini' iddia ediyor.

Londra ve New York'un ardından son olarak Los Angeles'ta da Weinstein hakkında 2013 yılında İtalyan bir aktris ve modele tecavüz ettiği şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

SON CİNSEL TACİZ SUÇLAMASI LUPITA NYONG'O'DAN GELDİ

Weinstein hakkındaki son cinsel taciz suçlaması da '12 Yıllık Esaret' filmindeki rolüyle 2014'te Oscar'a layık görülen oyuncu Lupita Nyong'o'dan geldi.
New York Times için bir makale kaleme alan Nyong'o kariyerinin başlarında Weinstein'ın kendisine sektörde yardım etme karşılığında cinsel ilişki teklif ettiğini açıkladı.

Weinstein hakkındaki suçlamaları duydukça 'midesinin bulandığını' söyleyen Nyong'o  kendisine yapılan muamelenin 'daha kötü bir davranış şeklinin parçası' olduğunu fark ettiğini belirtti.

​Weinstein'ın ABD'deki evinde kendisine masaj yapmasını istediğini, bunu kabul ettiğini ancak daha sonra Weinstein'ın çeşitli tekliflerini reddettiğini açıklayan Oscarlı oyuncu "Bana eğer bir oyuncu olmak istiyorsan bu tarz şeyleri yapmayı kabul etmem gerektiğini söyledi" dedi.

Nyong'o Oscar aldıktan sonra Weinstein'ın kendisine rol teklifleriyle geldiğini ancak bunları reddettiğini de aktardı.