Tayland'da mağaradan kurtarılan çocukların 'ruhları' temizlendi!

Tayland'da mağaradan kurtarılan çocukların 'ruhları' temizlendi!

Tayland'da mağaradan kurtulan çocuklar dokuz gün manastırda kaldı. Antrenörleri de manastırda üç ay kalacak.

Tayland’da 18 gün boyunca bir mağarada mahsur kaldıktan sonra kurtarılan çocuklar evlerine dönmeden önce bir Budist manastırında kaldı.

Çiang Rai kentindeki mağaradan kurtarılan Wild Boars takımı oyuncusu olan 12 çocuk ve antrenörleri günlerce dünya medyasında gündem olmuştu. Arama kurtarma çalışmalarında bir dalgıç hayatını kaybetmişti. Mağaradan kurtarılan 11 çocuk hayatını kaybeden dalgıcın anısına saygı göstermek için Mae Sai bölgesinde yer alan bir Budist manastırına gidip, “ruhlarını temizledi”. Çocuklardan biri Hıristiyan olduğu için manastıra gitmedi. Wild Boars takımının 25 yaşındaki antrenörü ise üç ay boyunca manastırda kalacak.

TRAVMATİK OLAY YAŞAYAN ERKEKLERE ACEMİ EĞİTİMİ

Nüfusunun çoğunluğunun Budist olduğu Tayland’da bu arınma deneyimi ‘travmatik bir olay yaşamış olan erkekler için’ uygulanan bir gelenek. Aynı zamanda halk tarafından uğurlu rakam olarak kabul edilen dokuz gün boyunca manastırda kalan erkekler meditasyon ve ibadet faaliyetlerinin yanı sıra kampın temizlik işlerine de yardım ediyorlar. Manastırdan ayrılanlar keşişlerinden onay almak için “Ben artık bir acemiyim” diyorlar.