The Times'a haber oldu... Sivas kangal köpekleri İngiltere'nin gündeminde

The Times'a haber oldu... Sivas kangal köpekleri İngiltere'nin gündeminde

Sivas'ın dünyaca ünlü kangal köpekleri İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden birisi olan The Times'a haber oldu.

Gazetenin ödüllü muhabiri Louise Callaghan, kangal köpeklerini yerinde inceleyerek Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yıldız'dan bilgi aldı. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times Gazetesi, Sivas'ın dünyaca ünlü Kangal köpeklerini anlatan bir haber yayınladı. Gazetenin Ortadoğu Temsilcisi Louise Callaghan'ın kaleme aldığı, foto muhabiri John Beck'in ise fotoğrafladığı haber pazar günü yayınlandı.
 
Sivas'ın Merakum mevkisinde bulunan Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezine gelerek merkezin sorumlusu Hüseyin Yıldız'dan Kangal köpeğinin özellikleri hakkında bilgi alan Callaghan, Kangal köpekleri ile de bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Kangalları 'Süper büyüklükteki aslan köpekleri' olarak tanıtan gazete bu köpeklerinin sıkça pazarlanan sahteleri nedeni ile soy ağacının yok olma tehlikesi yaşadığına dikkat çekildi.
 

 Kangal köpeklerinin, dünyanın en saf soy ağacına sahip olan köpekleri arasında yer aldığını anımsatan The Times, Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yıldız'ı ise 'köpeklere fısıldayan adam' olarak okurlarına tanıttı. Haberde kangal köpeklerinin İngiltere'de yoğun ilgi gördüğünden bahsedilirken, yasadışı yetiştirilen kangal köpeklerinin İngiltere'de yer altı köpek dövüşlerinde kullanıldığına dikkat çekildi. Avrupa'da geçmişti kangal köpeklerinin karıştığı bazı olumsuzluklar nedeni ile bir ara sayılarının azaldığına dikkat çekilirken İngiltere Kangal Topluluğu başkanı Sheila Reed'in de görüşlerine yer verildi. Türkiye'nin koyduğu koruma ve ihracat kısıtlamasından bahsedildi.
 

İNGİLİZLER KANGAL KÖPEKLERİNİ ÇOK SEVİYOR 

İngiliz The Times Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi Louise Callaghan yaptığı açıklamada İngilizlerin Kangal köpeklerini çok sevdiğini söyledi. Callaghan "Bir yerde kangal köpekleri ile ilgili makale okumuştum. Ama zaten uluslararası arenada Türkiye ile ilgili bilinen konulardan bir tanesi de kangal köpekleri. İngiliz halkı kangal köpeklerini çok seviyor. Buraya gelirlerse kangal köpeklerini gördüklerinde çok mutlu olacaklar, çok sevecekler çünkü kangal köpekleri sadık ve dostane köpekler. Hüseyin beye bizi kabul ettiği için çok minnettarız. Onu yerinde ziyaret etmek çok güzeldi. Konuk severliği için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.
 
KANGALLAR DÜNYAYA NAM SALDI 

Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yıldız da "Kangal köpeklerinin dünyaya nam saldığını ifade ederek İlk önce buraya gelip görmeleri bizi mutlu etti. Doğalarında, kendi yapı özelliklerini daha iyi teşhir ederler. Neticede uluslararası bir kimliğe sahip kangal köpekleri. Onun içinde insanları da uluslararası birleştiren bir köpek soyumuzdur ve dünyaca da ünlü her tarafa nam salmıştır. Bu Türkiye için değil bütün dünya için iyi bir haberdir, güzel bir görüntüdür. Böylelikle Sivas'ımızın, ülkemizin turizmine de ek bir katkıdır. Neticede kangal köpeklerimiz çok önemli bir gazetede, İngiltere'de yer alması. orada da bir reklama girmesi bizi ayrıca mutlu etmektedir." şeklinde konuştu.