Trump'a Rusya bayrakları fırlatıldı

Trump'a Rusya bayrakları fırlatıldı

ABD Başkanı Donald Trump Kongre binasında Cumhuriyetçilerle yapacağı bir toplantıya giderken bina içindeki bir eylemci tarafından protesto edildi.'Trump ihanettir' diye bağıran eylemci ABD Başkanı'na Rusya bayrakları fırlattı.

Trump yanında Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ile birlikte diğer Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ile görüşmeye giderken kendisini 'Rus hükümetinin ajanlarıyla birlikte çalışmakla' suçlayan bir eylemci tarafından protesto edildi.
'TRUMP İHANETTİR'

Birkaç kez 'Trump ihanettir' diye bağıran eylemci, ABD Başkanı'na elindeki Rusya bayraklarını fırlattı.

Trump ise istifini bozmayarak, hatta başparmağıyla 'onay işareti' yaparak yoluna devam etti.

'BU BAŞKAN SEÇİMLERİ ÇARPITMAK İÇİN RUS HÜKÜMETİNİN AJANLARIYLA BİRLİK OLDU'

Polis ve güvenlik görevlileri eylemciye müdahale ederken adının Ryan Clayton olduğunu söyleyen ve 'Amerikalılar Harekete Geçiyor' adlı organizsyondan olduğunu belirten eylemci, Trump'a seslenerek "Neden ihanetten bahsetmen gerekirken vergi kesintilerinden bahsediyorsun?.Neden Kongre ihaneti konuşması gerekirken vergi kesintilerini konuşuyor? Bu Başkan, seçimleri çarpıtmak için Rus hükümetinin ajanlarıyla birlik oldu" ifadelerini kullandı.

​'Amerikalılar Harekete Geçiyor',  Trump karşıtı bir hareket. Oluşum, 3 temel amacını 'özgür ve adil seçimleri yeniden sağlamak', 'amaç odaklı bir ekonomi yaratmak' ve 'özgür ve açık intermete yönelik her türlü tehdide direnmek' olarak tanımlıyor.

​Protestocu Clayton'ın daha önce de şubat ayında Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansın'a üzerinde 'Trump' yazan 1.000 adet Rusya bayrağı getirerek katılımcılara dağıttığı belirtildi.

Bunların Rusya bayrağı olduğu anlaşılınca hızlı bir şekilde görevliler tarafından bayraklar toplanmıştı.