Trump ailesi, ABD Gizli Servisi’nin yıllık bütçesini tamamen bitirdi

Trump ailesi, ABD Gizli Servisi’nin yıllık bütçesini tamamen bitirdi

ABD Gizli Servisi Direktörü Randolph Alles, ABD Başkanı Donald Trump’ın ailesinin büyüklüğü ve yoğun seyahatleri yüzünden kurumunun yıllık bütçesini tamamen bitirdiğini açıkladı.

USA Today'e konuşan Alles, "Başkanın ailesi çok büyük. Bizim de yasal olarak onları koruma zorunluluğumuz var. Bu kanunu değiştiremem ve bu konuda bir esneklik gösteremem" dedi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, Obama ailesi dahil toplam 31 kişinin güvenliğinden sorumlu olduklarını belirten Alles, Trump'ın döneminde ise 18 kişilik Trump ailesi dahil toplam 42 kişiyi korumakla sorumlu hale geldiklerini kaydetti.

Alles, Kongre'nin kendileri için ayrılan bütçeye ilave yapması gerektiğini ifade ederek, Gizli Servis çalışanlarının yıllık 160 bin dolar olan maaşlarının Trump'ın ilk döneminde yıllık 187 bin dolara yükseltilmesinin uygun olacağını söyledi.

Trump'ın yemin töreninden sonra harcamaların azalacağını umduğunu anlatan Alles, ama Başkan'ın sürekli tatile çıktığını ve sürekli korunması gerektiğini kaydetti.