Trump: Bence Rusya ile iyi anlaşacağız

Trump: Bence Rusya ile iyi anlaşacağız

ABD Başkanı Donald Trump, "Rusya ile iyi bir ilişkimiz olduğunu umuyorum. Bence Rusya ile iyi anlaşacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca Donald Trump, ABD-Meksika sınırını kapatmak için yüzde 100 hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmede, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump göreve başladığından bu yana NATO’nun savunma harcamalarındaki artıştan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çok büyük ilerlemeler kaydedildi ve NATO çok daha güçlü” dedi.

ABD- Rusya ilişkilerine de değinen Trump, "Rusya ile iyi bir ilişkimiz olduğunu umuyorum. Bence Rusya ile iyi anlaşacağız” ifadelerini kullandı.

'MEKSİKA SINIRINI KAPATMAK İÇİN...'

ABD Başkanı Donald Trump, komşu ülkenin yetkililerinin göçmen akışını durduramaması halinde Meksika ile ülkesi arasındaki sınırı kapatmaya hazır olduğunu söyledi. Trump, "Meksika bunu yapmazsa ya da kongre ile duvar konusunda bir anlaşmaya varmazsak sınır kapatılacak. Yüzde 100 hazırız. Elbette, bunun ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olacak. Ancak güvenlik daha önemli” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders de Trump’ın bu sözlerinin tehdit olmadığını söyledi. “Sınırın kapatılması ilk seçeneğimiz değil" ifadesini kullanan Sanders, "Belki de en iyi karar bu olur" dedi.