Trump'ın kızı İvanka'nın 'Zülfikar Kılıç'lı kolyesi

Trump'ın kızı İvanka'nın 'Zülfikar Kılıç'lı kolyesi

ABD Başkanı Donald Trump'ı seçim kampanyasında başarıya götüren yolda en büyük destekçisi olan ve şu an babasının şirketteki tüm işlerini yürüten İvanka Trump'ın boynundaki kılıçlı kolye merak konusu oldu.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Alevi inancına göre, adaleti simgeleyen Hz. Ali'nin 'Zülfikar Kılıcı' kolyesini boynuna takan, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve aynı zamanda danışmanı olan, İvanka Trump'ın kolyeyi nereden aldığı veya kim tarafından hediye edildiği bilinmiyor.

ZÜLFİKAR KILIÇ'IN ANLAMI

Zülfikar, Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali'ye armağan edilen ucu çatal kılıcın adıdır. Tarihten günümüze genellikle Alevilerin kullandıkları sembol haline gelmiştir. Alevi inancına göre, Zülfikar sembolünü belirgin şekilde ön plana çıkmasının birden fazla nedeni vardır. Her şeyden önce Zülfikar gerçek adaletin simgesidir. Zülfikar daima haklıdan ve hakkaniyetten yana olmuştur. Bu anlamda kolye biçimindeki temsili Zülfikar'da hakkaniyetin, doğruluğun, dürüstlüğün, adaletin temsilcisidir. Başka bir deyimle, adalet ve hakkaniyet isteyenlerin sözcüsüdür.

İVANKA TRUMP KİM ?

İşte, Ivanka Trump'ın tüm bilinmeyenleri...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi Çek sporcu ve model İvana Trump’tan olan kızı İvanka Trump 1981 yılında dünyaya geldi. İvanka Trump'ın kariyerinde modellik, yatırımcılık ve yazarlık yer alıyor.

Okul hayatına Manhattan’ın elit sınıfının tercih ettiği Chaplin School’da başlayan İvanka Trump, daha sonra Choate Rosemary Hall yatılı okuluna transfer oldu.

15 yaşında başlayan modellik kariyerine, okuldaki notlarını düşürmemesi şartıyla başlayan İvanka Trump daha sonra modellik kariyerine yatılı okuldan uzaklaşmak için başladığını itiraf etti. Liseden sonra modelliği bırakan Trump, modellik dünyasını ‘zalim, hain ve şirret’ olarak tanımladı.

Lise sonrasi eğitimine Pensilvanya Üniversitesi bünyesindeki Wharton Business School’da devam eden Trump, buradaki ekonomi eğitimini 2004 yılında en yüksek onur derecesiyle tamamladı.Üniversite mezuniyetinden sonra yeni mezun olarak bir emlak firmasında çalışmaya başlayan Trump, kısa bir süre sonra babası Donald Trump’ın yanında çalışmaya başladı.

Kardeşleri Eric ve Donald Jr. ile birlikte Trump Organizasyon'unda Başkan Yardımcısı görevinde olan İvanka Trump, "şirkette kimsenin olmadığı kadar yetki sahibi" olarak görülüyor. Trump Organizasyonu’nun en büyük anlaşmalarıyla ilgilenen İvanka Trump, babasının kavgacı tavrının aksine mali açıdan muhafazakar bir tutum izliyor.

2006 yılından beri, Türkiye’de de yayınlanmış olan "Çırak" (The Apprentice) televiyon programının jüri üyeleri arasında yer alan İvanka Trump, aynı zamanda giyim, ayakkabı, el çantası, gözlük ve mücevher gibi ürün koleksiyonları pazarlayan "İvanka Trump Collection" markasının da sahibi.

İvanka Trump, Gayrimenkul müteahhidi Jared Kushner ile 2009 senesinde evlendi. Ivanka Trump'ın Arabella Rose, Joseph Frederick ve Theodore James isimlerini verdiği 2 oğlu bir kızı var.