Trump'la ilgili bomba iddia!

Trump'la ilgili bomba iddia!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016'da seçim kampanyası döneminde Alman Deutsche Bank'ten kredi istediği iddia edildi.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, seçim kampanyası  sırasında milyonlarca dolar harcayan Trump, işini büyütmek için Deutsche Bank'ten  kredi istedi.

Trump'ın "yıllardır müttefiki" olarak tanımlanan bankanın ''Borç  Kralı'' dediği Trump'a kredi vermeyi kabul etmediği öne sürüldü.

İsmi açıklanmayan haber kaynakları, "üst düzey banka çalışanlarının  Trump'ın ayrıştırıcı adaylığı ve seçim kampanyası nedeniyle bu tür bir kredinin  verilmesinin oldukça riskli olduğuna inanması" dolayısıyla talebin kabul  edilmediğini söyledi.

Haberde, banka çalışanlarının, Trump'ın kazanması ve kredinin  zamanında ödenmemesi durumunda borcu tahsil etmemek ya da ABD Başkanı'nın mal  varlığına el koymak arasında bir seçim yapmak zorunda kalınacağı endişesi  taşıdıkları da belirtildi.

Haberde, Trump'ın Miami'deki otelini teminat göstererek İskoçya'daki  golf tesisinin giderlerinin karşılanması için kredi talep ettiği öne sürüldü.

Trump Vakfı ise golf tesisi için kredi talebi iddiasını yalanladı  ancak Deutsche Bank'ten kredi istenip istenmediğine ilişkin yorumda bulunmadı.