Trump Meksika sınırını kapatma tehdidini yineledi: Dalga geçmiyorum

Trump Meksika sınırını kapatma tehdidini yineledi: Dalga geçmiyorum

ABD Başkanı Trump, Meksika'nın ABD'ye göçmen akınını durdurmaması durumunda Meksika sınırını kapatabileceğini söyledi.

Florida'da basın mensuplarına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın ABD'ye göçmen akışını durdurmaması halinde, bu ülke ile olan sınırın gelecek haftadan itibaren kapatabileceğini belirtti. Trump, "Uzun süreliğine kapatırız. Dalga geçmiyorum." dedi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Trump'ın açıklamalarının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Meksika'nın tehditlere göre hareket etmediğini, ülkesinin ABD'nin sahip olabileceği en iyi komşu olduğunu kaydetti.

Trump'ın açıklamalarından önce Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkesinin göçmen kaçakçılığıyla mücadelede elinden geleni yaptığını ifade ederek, ABD ile iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini dile getirmişti.

NE OLMUŞTU?

Meksika'yı ABD'ye göçmen akışını durdurmak için hiçbir şey yapmamakla suçlayan Trump, sınırı gelecek hafta kapama tehdidinde bulunmuştu. Önceki gün Twitter hesabından açıklama yapan Trump şunları söylemişti:

"Meksika yasadışıların kendi toprakları üzerinden ABD'ye girişini engellemek zorunda. Meksika uzun yıllardır ABD üzerinden servet elde etti. Eğer ABD'ye gelen yasadışı göçü derhal tamamen durdurmazsa, sınırı ya da sınırın büyük bölümünü gelecek hafta kapatacağım."