Trump: Rusya soruşturması bir Amerikan rezaleti

Trump: Rusya soruşturması bir Amerikan rezaleti

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialarla ilgili açılan soruşturmanın “Amerikan rezaleti” olduğunu belirtti.

FBI'nın ‘Rusya müdahalesi' soruşturmasındaki rolüyle ilgili belgelerin yayınlanmasını değerlendiren Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu belgelerin kendisini tamamen akladığını kaydederek, "Ama Rus cadı avı sürüyor da sürüyor. Ne gizli anlaşma, ne de (soruşturmaya) engelleme vardı. Bu bir Amerikan rezaletidir" diye yazdı.

​Trump dün verdiği kararla, ekibinden bir yetkili hakkında FBI'ın yetkisini kötüye kullanarak yasadışı biçimde casusluk yapmakla suçlandığı Kongre'nin iç yazışması üzerindeki gizliliği kaldırmıştı.

​Belgeye göre mart ayındaki emekliliğini beklemeden 4 gün önce istifa eden FBI Direktör Yardımcısı Andrew McCabe, komisyona verdiği ifadede, Trump'ın kampanyasının dış politika danışmanı Carter Page hakkında elektronik takip başlattıklarını kabul ediyor. Gizliliği kaldıran Trump, FBI üst düzey yöneticilerini kurumu siyasallaştırmakla suçlarken, Adalet Bakanlığı nezdinde Rusya soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmaların ise Cumhuriyetçi Parti'ye zarar verdiğini öne sürdü.