Trump'tan ABD Büyükelçisi için flash karar

Trump'tan ABD Büyükelçisi için flash karar

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Afganistan'a atamak için Senato'ya aday gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Afganistan'a atamak için Senato'ya aday gösterdi.

BÜYÜKELÇİ JOHN BASS KİMDİR?

John Bass’ın ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak atanması, ABD Senatosu tarafından 17 Eylül 2014 tarihinde onaylanmıştır.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Kıdemli Diplomat olan Bass,  2012-2014 yılları arasında Bakan Özel Müşaviri; 2009-2012 yılları arasında ise ABD’nin Tiflis Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Diplomatlık kariyerine 1988 yılında başlayan Bass,  ABD’nin  Irak, İtalya, Belçika ve Çad’daki  diplomatik misyonlarında da çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Büyükelçi Bass’ın Washington’da üstlendiği görevler arasında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin ekibinde  Özel Kalem Müdürlüğü, Dışişleri Bakan Yardımcısı Strobe Talbott’un Danışmanlığı, Dışişleri Bakanlığı Operasyonlar Merkezi’nde Direktörlük ve Avrupa güvenlik konularına odaklanan diğer görevler bulunmaktadır.  Bass, Dışişleri Bakanlığı tarafından pek çok başarı ödülüne layık görülmüştür.

Bir devlet memuru ile Amerikan Ordusu’na mensup bir hava subayının oğlu olarak New York şehir merkezinin kuzeyinde dünyaya gelen ve büyüyen Bass, Dışişleri Bakanlığı’na katılmadan önce gazete editörü ve siyasi kampanya danışmanı olarak çalışmıştır.

Syracuse Üniversitesi mezunu olan Bass, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.  Bass ile kendisi gibi ABD’li bir diplomat olan eşi Holly Holzer Bass’in ,Tiflis’te evlat edindikleri  “Tako” adında bir köpekleri vardır.