Trump'tan Çin liderine övgü: Güçlü lider, iyi biri...

Trump'tan Çin liderine övgü: Güçlü lider, iyi biri...

ABD Başkanı Donald Trump, bu hafta tamamlanan ÇKP Kongresi'nin ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i kutladı.

ABD Başkanı Donald Trump, bu hafta tamamlanan ÇKP (Çin Komünist Partisi) Kongresi'nin ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i kutladı.

Twitter'dan paylaştığı mesajda Şi ile telefonda konuştuklarını açıklayan Trump, Çin liderini 'olağanüstü yükselişi' nedeniyle kutladığını söyledi. Trump, mesajında "Olağanüstü yükselişini kutlamak için Çin Devlet Başkanı Şi ile konuştum. Kuzey Kore ve ticareti, yani iki önemli konuyu da konuştuk!" dedi.

TRUMP'TAN ÖVGÜLER: GÜÇLÜ LİDER, İYİ BİRİ...

BBC'nin haberine göre Trump, Fox Business Network'e verdiği röportajda da Şi'ye övgüler yağdırdı. Şi için "Ona Çin'in kralı da diyebilirsiniz" diyen Trump, 'çok iyi bir insan' olarak nitelediği Şi ile 'çok iyi bir ilişkileri olduğunu' da vurguladı. Yükselişini övdüğü Şi'nin güçlü bir lider olduğunu dile getiren Trump, "O da başkan olarak anıldığı için insanlar ikimizin iki başkan arasında olabilecek en iyi ilişkiye sahip olduğumuzu söylüyorlar. Kimileri ona Çin'in kralı dese de, kendisi başkan olarak anılıyor" dedi.

Çin basını Şi'nin Trump'a "Çin-ABD ilişkilerinde gelecek için ortak bir model" için birlikte çalışmaya istekli olduğunu belirttiğini yazdı. İki liderin gelecek ay Çin'de bir araya gelecekleri belirtiliyor.

Öte yandan Çin lideri Şi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un tarafından da kutlandı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın haberleştirdiği kutlama mesajında 'iki parti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin Çinliler ile Kuzey Korelilerin çıkarları doğrultusunda gelişeceğine inanıldığı' dile getirildi.