Trump'tan  'etik ve üslup' tartışması çıkaran hitap: "Buyrun Bay Kürt"

Trump'tan 'etik ve üslup' tartışması çıkaran hitap: "Buyrun Bay Kürt"

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığından beri art arda yaptığı gaf ve çıkışlarla gündeme geliyor. Trump'ın yaptığı üçüncü basın toplantısı da, diğerleri gibi dünyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Trump, basın toplantısı sırasında kendisine Suriye ve Irak'taki Kürtlerin ABD ile ilişkileri konusunda soru soran muhabire 'Bay Kürt' diye hitap etti. ABD Başkanı'nın bir gazeteciye etnik kimlik üzerinden hitapta bulunması ABD'de yeni bir tartışma konusu yarattı

Trump’ın ‘Bay Kürt’ diye hitap ettiği gazetecinin Kuzey Irak merkezli Rudaw TV muhabiri Rahim Rashidi olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine pek çok Amerikalı Rashidi’ye Twitter adresinden “Başkan adına özür” mesajı gönderdi.

Ancak Rashidi gelen yüzlerce mesaja karşılık, Trump’ın kendisine ‘Bay Kürt’ diye seslenmesinden hiç rahatsızlık duymadığını vurguladı. Rashidi, “Trump’ın bana böyle hitap etmesine alınmadım. Kimsenin bana böyle hitap etmesine alınmam. Kürdüm ve bana Bay Kürt diye hitap edilmesini iltifat sayarım” dedi.