Trump'tan 'saatlerce televizyon izlediği' iddiasına yanıt!

Trump'tan 'saatlerce televizyon izlediği' iddiasına yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump dün hakkında New York Times gazetesinde çıkan 'Günde 4 saat, bazen 8 saat televiyon izliyor" iddiasına yanıt verdi.

İddiayı 'yalan haber' olarak niteleyen Trump, açıklamasında 'CNN Tonight' programını sunucu Don Lemon için 'televizyondaki en aptal adam' dedi. CNN ise Trump'ı 'zorbalıkla' suçladı. Trump, Twitter'dan yazdığı mesajda "Bir diğer yanlış hikaye. Bu kez yanılan New York Times'ta. Günde 4-8 saat televizyon izliyormuşum. Yanlış! Ayrıca, eğer izlersem nadiren CNN ya da MSNBC izliyorum. İkisini de 'Yalan Haber' olarak değerlendiriyorum.  'Televizyondaki en aptal adam' diye andığım Don Lemon'u asla izlemem. Kötü habercilik" ifadelerini kullandı.

New York Times bir dizi röportaja dayanarak verdiği haberinde Trump'ın 'günde en az 4 saat televizyon izlediğini, bazen 8 saate kadar çıktığını' yazmıştı.

CNN TRUMP'I ZORBALIKLA SUÇLADI

Trump'ın bu mesajından yaklaşık yarım saat sonra CNN konuyla ilgili açıklama yaparak Trump'ı 'zorbalıkla' suçladı. CNN'in açıklamasında "Zorbaların sosyal medyada hakaretler ve ad takmalarla muntazaman çocuklara eziyet edip yıkıcı etkilere yol açtığı bir dünyada Başkan'ımızın kendisinin aynı davranışları uyguladığını görmek üzücü. Liderler örnek olmalı" ifadelerine yer verdi.

​TRUMP'IN MESAJI ABD'DE ZORBALIĞIN TARTIŞILDIĞI SIRADA GELDİ

Newsweek'in aktardığna göre Trump'ın CNN sunucusu Lemon'a yönelik sözleri ABD basınında dün zorbalığın gündem olduğu bir sırada geldi. Trump'ın tweetinden 23 dakika önce Beyaz Saray Danışmanı Kellyanne Conway,  okulda sürekli zorbalığa maruz kalan Tenneessee'li Keaton Jones adlı çocuğa Twitter'dan destek olmuştu.

Cuma günü görüntülerini sosyal medyaya yükleyen çocuğunun açıklamaları milyonlarca kişiyi etkileyerek zorbalığın gündeme gelmesine yol açmış ve aralarında ünlü isimlerin de olduğu kişiler dayanışma mesajları yollamıştı. Beyaz Saray Danışmanı Conway ise mesajında "Keaton Jones  hepimiz için bir ses ve yüz. Birbirimizi yukarı taşımalı ve çocuklarımıza örnek olmalıyız. Eğer bu çocuğun acılarını izler ve duyarken kalbiniz kırılıyorsa, bir başkasının acı çekmesine neden olurken ya da acı verirken iki kere düşünün" ifadelerini kullanmıştı.

Newsweek ayrıca First Lady Melania Trump'ın 3 aydan kısa süre önce Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşma ile zorbalık karşıtı kampanyasına başladığını ancak ABD basınında 'eşinin zorbalıklarını görmezden geldiği' yönünde değerlendirmelerin yapıldığını belirtti. Trump daha önce de Twitter'dan aralarında MSNBC sunucusu Lawrence O'Donnell, New York Times köşe yazarı David Brooks ve eski İskoçya Başbakanı Alex Salmond için 'en aptal' ifadesini kullanmıştı. Trump, CNN sunucusu Don Lemon için daha önce de 'bir kaya kadar aptal' demişti.