Trump'tan sansür suçlaması: Sosyal medya devleri milyonlarca insanı susturuyor

Trump'tan sansür suçlaması: Sosyal medya devleri milyonlarca insanı susturuyor

Eski avukatı ve eski kampanya danışmanının mahkemede suçlanmasıyla zorda kalan ABD Başkanı Donald Trump'ın hedefinde bu kez sosyal medya şirketleri vardı.

Google, Facebook ve Twitter gibi internet platformlarının Rusya ile bağlantılı olma ya da yalan haber yayma ithamını da karıştırarak bazı komplo teorisyenlerinin içeriğini ya da bazı hesapları kapatması sonrası, Trump'tan sosyal medya şirketlerini sansürcülükle suçlayan bir tweet geldi:

''Sosyal Medya Devleri milyonlarca insanı susturuyor. Bizim reytingleri fena halde düşen CNN gibi Yalan Haberleri dinlemeye devam etmemiz anlamına gelse bile bunu yapamazlar. İnsanlar neyin gerçek olduğu neyin gerçek olmadığına kendileri karar vermeli, sansür olmaksızın.''

BİR ANDA YÜZLERCE HESAP VE SAYFA KAPATILDI

Trump, geçenlerde de Twitter'a kullanıcıların önde gelen Cumhuriyetçi Partililierle ilgili arama yapmasını engellediği suçlamasını yöneltmişti.

Donald Trump, Ohio'daki 'Amerika'yı yeniden muhteşem yap' mitinginde sıcaktan yakınırken

Son tweeti, 21 Ağustos'ta Twitter'ın koordineli manipülasyon ithamıyla 280'den fazla hesabı kapatmasının ardından geldi. Kapatılan hesapların bazısının kaynak ülkesi, Trump'ın 'kavgalı' olduğu İran'dı.
Facebook da otantik olmayan davranış sergiledikleri gerekçesi ve İran ya da Rusya ile bağlantılandırılabilecekleri iddiası eşliğinde 650'den fazla sayfa kapattı.

Sağcı komplo teorisyeni Alex Jones da Google, Facebook ve Twitter dışı bırakıldı.