Trump, Twitter'da 'yanlış' Theresa'ya mesaj attı 

Trump, Twitter'da 'yanlış' Theresa'ya mesaj attı 

ABD Başkanı Donald Trump kendisinin Müslüman karşıtı videoları Twitter'da paylaşmasına tepki gösteren İngiltere Başbakanı Theresa May'e yanıt vermek istedi. Ancak Trump, Theresa isimli başka birine yanıt verdi. Trump ikinci denemesinde hatasını düzeltese de sosyal medya kullanıcılarının dilinden kurtulamadı.

İngiltere Başbakanı May'in sözcüsü, aşırı sağcı Önce Britanya (Britain First) adlı grubun başkan yardımcısı Jayda Fransen'in paylaştığı Müslüman karşıtı ve kasıtlı olarak doğru olmayan bilgiler içeren 3 videoyu retweet eden Trump'ı eleştirmiş ve "Bir Başkan'ın bunu yapmış olması yanlış" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada ayrıca "Önce İngiltere'nin amacı gerilimi körükleyip yalanları yayan nefret hikayeleriyle toplumu bölmektir. Yasalara bağlı vatandaşlarda kaygıya yol açıyorlar. İngiltere halkı, dürüstlük, hoşgörü ve saygı gibi bu ülkenin temsil ettiği değerlerin antitezi olan aşırı sağın ön yargılı retoriğini reddetti" dendi.

TRUMP'TAN 'YANLIŞ' MAY'E MESAJ: BENİMLE UĞRAŞACAĞINA BİRLEŞİK KRALLIK'TA YAŞANAN RADİKAL İSLAMCI TERÖR İLE UĞRAŞ

Saatler sonra Trump, Twitter'dan May'e yanıt vermek istedi. Trump mesajında "Theresa benimle uğraşacağına Birleşik Krallık'ta yaşanan yıkıcı radikal İslamcı terör ile uğraş. Biz burada gayet iyiyiz" ifadelerini kullandı. Ancak mesaj İngiltere Başbakanı May'e değil aynı hesap adını kullanan 6 takipçili Theresa Scrivener adlı kadına gitti. Trump 20 dakika sonra aynı mesajı bu kez 'gerçek' Theresa May'e yollayabildi.


Trump'ın ilk yanıtının ardından Muhafazakar Parti (İngiltere) iletişim direktörü Carri Symonds Twitter'dan yazdığı mesajda "Yanlış Twitter hesabı. Ve bu daha başlangıç" diye yazdı.


​Bir Twitter kullancısı ise "Şu anda Theresa Scrivener olmanın nasıl bir his olduğunu hayal edin" diye yazdı.

​İLK HATASI DEĞİL

Trump, Başkanlık yemininden birkaç gün önce de kızı Ivanka Trump yerine İngiltere'de yaşayan İvanka Majic isimli bir kadına mesaj atmış karşılığında da "Siz büyük sorumlulukları olan birisiniz. Size tavsiyem Twitter'da daha dikkatli davranmanız ve küresel ısınma konusunda daha fazla bilgi edinmeniz" yanıtını almıştı. ​Trump geçtiğimiz aylarda da şarkıcı Lee Greenwood'un doğumgününü kutlamak isterken hesapları karıştırmış ve kendisine muhalif olan bir avukata doğumgünü mesajı atmıştı.

MAY İLE TRUMP'IN TWİTTER'DA YILDIZI BİR TÜRLÜ BARIŞMADI

İngiltere Başbakanı May daha önce de Trump'ın Twitter kullanımını eleştirmişti.
Trump Londra metrosundaki bombalı saldırının ardından soruşturma devam ederken attığı tweette " Londra'da ezik bir terörist tarafından bir diğer saldırı. Bunlar Scotland Yard'ın gözü önündeki hasta ve kaçık insanlar. Proaktif olunmalı" demişti. ​May ise Trump'a 'süren bir soruşturma hakkında spekülasyon yapmanın yardımcı olmadığı' yanıtını vermişti.