Trump’ın 'göçmen yasasını' anlatan spiker ağladı

Trump’ın 'göçmen yasasını' anlatan spiker ağladı

ABD'de gündem Başkan Donald Trump'ın "sıfır tolerans" yasası... Kaçak göçmenleri gözaltına alan ve bu kişileri çocuklarından ayırarak adeta Nazi döneminden kalma bu yasaya tepki yağmaya devam ediyor. Bugün MSNBC'de haberleri sunan ünlü spiker Rachel Maddow, göçmen bebeklerin kamplara götürüldüğü haberini sunarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Dünyaca ünlü sunucu Rachel Maddow, programında göçmen bebeklerin durumunu ve ailelerinden zorla ayrılmalarını sunarken gözyaşlarına hakim olamadı. Progamı sunarken konu Teksas’taki göçmen kampında yaşananlara ve çocukların ailelerinden zorla ayrılarak buralara yerleştirilmesine gelince ağlamaya başladı.

ABD-Meksika sınırında çocukların yaşadığı dramı anlatan Maddow, elindeki metni okurken önce kekeledi daha sonra da ağlamaya başladı. Yetkililer Nisan ayından beri 2000 çocuğun ailesinden ayrıldığını açıklarken Maddow çekimden sonra sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Maddow, “Özür dilerim, sonuçta TV karşısında konuşmak benim görevim ve ben bir anda söyleyecek bir şey bulamadım ve elimdeki metni okuyamadım. Herkesten özür dilerim” ifadesini kullandı.

Maddows, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda canlı yayında söylemesi gereken metni de takipçileriyle paylaştı. Maddows, “Ekran karşısında Trump yönetimindeki yetkililer bebekleri ve diğer gençleri zorla ailelerinden ayırarak en az 3 mülteci kampına gönderdi. Avukatlar ve doktorlar burada çocukların ağladığını söylüyor” metnini okuyamadığını ve metnin devamında Trump yönetiminin bu kararının ciddi bir travma yaratacağı belirtildi.