Türk inşaat şirketinden rüşvet alan FSB çalışanlarına hapis

Türk inşaat şirketinden rüşvet alan FSB çalışanlarına hapis

FSB'den bir çalışan ile bir emekli, Türk inşaat şirketinden yaklaşık 85 bin dolar rüşvet almaktan 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Moskova askeri mahkemesi, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) biri hala çalışan, diğeri emekli olan iki kişiyi, Türk inşaat şirketinden 5 milyon ruble (yaklaşık 85 bin dolar) rüşvet almak suçlamasından hapse mahkum etti.

'TEMYİZE GİDECEK'
Sputnik'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan avukat Dagir Hasavov, "Müvekkilim Vlad Novikov 4.5 yıl, (Karen) Krayuhin ise 5 yıl hapis cezası aldı" dedi. Hasavov, mahkemenin kararını temyize götüreceğini belirtti.

'CEZADAN KAÇMAK İÇİN'
Geçen yıl Rusya Federal Göçmen Dairesi, yasadışı şekilde işçi çalıştırdığı gerekçesiyle 'Esta' inşaat şirketine 37 milyon ruble (yaklaşık 632 bin dolar) para cezası kesmişti. Şirketin avukatı Valeryan Koçergin'in, ceza rakamının düşürülmesi için Krayuhin ile Novikov'a başvurup 5 milyon ruble (yaklaşık 85 bin dolar) rüşvet teklif ettiği basına yansımıştı. Daha sonra avukat, FSB binasının yakınında Karyuhin'e parayı teslim ettiğini itiraf etti.
Eylül 2016'da FSB görevlileri tarafından gözaltına alınan Novikov ve Karyuhin ise suçlamaları reddediyor.